Vedenie La Ligy a Asociácia španielskych futbalistov v súčasnosti pracujú na zmiernení dopadov krízy na španielsky futbal spôsobenej pandémiou koronavírusu. V tomto smere je ideálne, aby sa futbalové súťaže opätovne rozbehli čo najskôr.

Kluby dychtivo čakajú na to, aby pandémia koronavírusu pominula čím skôr a všetci sa mohli vrátiť na trávniky. Čím skôr, tým lepšie, no každému je jasné, že situácia nielen v Španielsku je natoľko vážna, že k obnoveniu La Ligy tak skoro nedôjde. Madridský denník Marca predstavil tri termíny, kedy by sa La Liga mohla obnoviť.

1. Máj

Táto predstava obnovenia ligovej súťaže v Španielsku je najoptimistickejšia. La Liga by sa mohla začať hrať v polovici mája a dohrala by sa do 30. júna alebo 15. júla. Znamenalo by to však to, že zápasy by sa hrali každé tri dni a zároveň bez ohľadu na to, či by sa na štadióny mohli vrátiť aj fanúšikovia. Ak bude nutné, aby sa sezóna dohrala za zatvorenými dverami, tak sa aj stane. Rozhodnutie, čo s hráčmi, ktorých zmluvy končia 30. júna, prijme FIFA.

2. Prvá polovica leta

Vzhľadom na to, že presunuté boli aj Majstrovstvá Európy, táto druhá možnosť je realistickejšia. Znamenalo by to však zmenu plánovania nasledujúceho ročníka, pretože súčasná sezóna by sa dohrala v auguste či v septembri.

3. September

Najradikálnejšia možnosť, ale ako dni pribúdajú, ľahko sa môže stať, že La Liga sa obnoví až na jeseň. To znamená, že budúca sezóna by musela byť kompletne prestavaná na úplne nový kalendár.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

5 komentáre
2020-03-30 16:49:09
Ja tipujem september, dufam, ze aspon vtedy sa zacne hrat. Skorsi termin si myslim, ze to nehrozi.....
2020-03-30 16:59:03
radšej bez divákov ako umrieť doma od nudy a futbalu ?