Vedenie La Ligy má za sebou ďalšie stretnutie s predstaviteľmi klubov Primera a Segunda División. Španielske médiá priniesli niekoľko informácií o prebiehajúcich rokovaniach.

Médiá v prvom rade oznámili, že v La Lige sú nastavení, že bez ohľadu na všetko je potrebné, aby sa sezóna dokončila. Situácia v Španielsku je však taká, že k tomu nemusí dôjsť. Madridský denník Marca píše, že je prakticky vylúčené, aby sa súťaž obnovila koncom apríla či začiatkom mája. Pritom Javier Tebas ako prezident La Ligy má iný názor. Madridský denník zároveň informuje, že ak sa La Liga neobnoví do 27. júna, sezóna sa pravdepodobne nedohrá. Médiá navyše uvádzajú, že čoraz hlasnejšie sa začína hovoriť o anulovaní ročníka. La Liga si však v súčasnosti takéto riešenie nepripúšťa. Spolieha sa na to, že sa sezóna dohrá.

V riadne ukončenie sezóny verí aj väčšina klubov. Je však čím ďalej, tým menej pravdepodobné, aby sa sezóna dohrala za účasti fanúšikov, pretože ide o riziko navyše, ktoré ale nie je potrebné. Tebas je rozhodnutý súťaž obnoviť, pretože by to klubom pomohlo minimalizovať straty. Katalánsky denník Sport zas tvrdí, že La Liga plánuje návrat v júni. Ale kluby sa domnievajú, že riešiť v súčasnosti nejaké termíny je zbytočné.

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-03-31 13:06:28
Je dávno jasné, že je koniec. Anulovať už teraz a sústrediť sa na novú sezónu. Ak nejaká bude..
2020-03-31 13:17:33
Preco by liga nemohla trvat 2 roky? Aspon by program nebol tak nabity