Prestup Francisca Trincãa v januári do Barcelony bol celkom prekvapením. O záujme FC Barcelona o tohto hráča sa v médiách nehovorilo takmer vôbec. Ukázalo sa však, že Katalánci sledovali 20-ročného futbalistu už od roku 2018.

O zákulisí záujmu FC Barcelona o Francisca Trincãa porozprával jeho agent, Carvalho Santos: "Stretnutie so športovým riaditeľstvom Barcelony som absolvoval po Majstrovstvách Európy do 19 rokov v roku 2018, na ktorých bol Trincão najlepším hráčom a Portugalsko porazilo Taliansko. Operácia vtedy nebola uzatvorená, ale išlo o prvý kontakt," prezradil predstaviteľ hráča. Trincão počas spomínaného turnaja strelil 5 gólov a na 3 prihral. Výraznou mierou prispel k tomu, že Portugalčania sa stali európskymi šampiónmi do 19 rokov.

"Odvtedy ho Barcelona pozorne sledovala. Sledovala ho vo všetkých zápasoch. Potom, od decembra do januára aktuálneho ročníka, doslova prerazil a Barcelona sa ho okamžite rozhodla kúpiť. Barcelona využila príležitosť na prestupovom trhu a porazila všetky ostatné kluby," informoval Bruno Carvalho Santos.

Slová agenta Trincãa jasne ukazujú, že Barcelona nestrieľala naslepo, ale mladíka dlhodobo sledovala. Pripomenieme, že hráč sa má k mužstvu Blaugranas pripojiť v lete a klub za neho zaplatí 31 miliónov eur. Pre mnohých je táto suma vzhľadom na vek hráča neprimerane vysoká, najmä ak Trincão v prvej polovici sezóny bol v Brage takmer výlučne len náhradníkom. Začiatkom 2020 však prerazil a začal hrať výborne. 20-ročný mladík si vybojoval miesto v základnej zostave Bragy a odohral 7 zápasov, v ktorých strelil 5 gólov a zaznamenal aj 3 asistencie. Potom sa ligová súťaž prerušila. Barcelona sa práve preto rozhodla okamžite konať a hráča kúpila.

zdroj: sport.es marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-03-31 21:10:28
už sa tešime všetci ako bude sedieť na lavičke :)
2020-03-31 21:24:27
Těším se na něj, má docela dobre statistiky, každej zápas je mezi nejlepšími na hřišti. Když se zapracuje, bude super posila.