Tite, tréner reprezentácie Brazílie, poskytol rozhovor pre France Football, v ktorom hovoril aj o Neymarovi. 58-ročný tréner uviedol, že Neymar svoje najlepšie futbalové roky prežil v Barcelone.

"Neymar je kľúčový, ale nie je nenahraditeľný. V každom zápase si kladiem tú istú otázku, ako z neho dostať čo najviac a vybudovať a vyvážiť mužstvo okolo neho. Najlepšia pozícia pre Neymara je tá, ktorú mal v Barcelone, keď v rozostavení 4-3-3 začínal na ľavej strane a potom končil akcie v strede. Podobné to bolo aj v reprezentácii. Začína na krídle, využíva svoje vnímanie hry, rýchle myslenie, zakončenie a schopnosť improvizovať počas rýchleho behu. Bol to najlepší Neymar, akého som videl," povedal Tite.

Tréner Brazílie si myslí, že v spomínanom období boli lepšími hráčmi už len Cristiano Ronaldo a Leo Messi: "Úroveň hry, akú dosiahol, bola výnimočná. Pre ním boli len Cristiano Ronaldo a Leo Messi. Nepoviem, že Neymar bol najlepším brazílskych futbalistom, akého som kedy videl, ale takúto jedinečnú úroveň hry som nevidel ani u Hazarda, ani u Griezmanna či Pogbu. Nevidel som, aby niekto z nich dosiahol takúto úroveň. Hovorím však o Neymarovi v plnej fyzickej aj psychickej forme," pokračoval.

Tite taktiež uviedol, že pre Neymara je vhodnejšie rozostavenie 4-3-3 v Barcelone, než 4-4-2 v PSG Thomasa Tuchela: "Jeho úloha sa zmenila, pretože Tuchel hrá 4-4-2 a Neymara nasadzuje viac do stredu. V Paríži hrá s Mbappem a Icardim alebo Cavanim, ktorí majú špecifický profil a dobre sa prispôsobujú na 4-4-2. Neviem, či PSG sa bude aj naďalej držať tejto taktiky alebo prejde na 4-3-3."

"Neymar vás upokojuje, pretože do vašej hry prináša nepredvídateľnosť. Ponúka individuálne alebo tímové riešenie, ktoré ostatní nie sú schopní ponúknuť. Potenciál mužstva s ním nie je rovnaký, pretože je schopný zažiariť," dodal tréner.

zdroj: FranceFootball
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-04-01 14:06:18
14-15 bol podstatne lepsi jak ronaldo
2020-04-01 14:26:49
Osobně se mi nejvíce líbil v sezóně 15/16, v momentě kdy se Messi zranil tak nás jednoznačně táhnul, takovou formu už podle mě nikdy nebude mít. Poté se mi hodně líbil v prvním půl roce v PSG potom přišlo zranění, zpackané MS a už to s ním šlo dolů. Dnes je Neymar už jen stínem toho čím byl v Barceloně.