Lluis Sanz, bývalý člen trénerského štábu FC Barcelona, bol hosťom Radia Marca. V rozhovore sa vyjadril aj k rozdielom medzi znižovaním platov v Reale Madrid a v Barcelone.

Kontakty medzi hráčmi

"Hráči Barcelony sa kontaktovali s hráčmi Realu Madrid a od nich sa dozvedeli, že v Madride sa neplánuje znižovanie miezd ani hráčom, ani pracovníkom klubu. Aj napriek tomu, že obe mužstva žijú za rôznych okolností, došlo medzi nimi ku kontaktu."

Messi je skôr Robin Hood ako Che Guevara

"Ak niekto tvrdí, že Messi nechcel byť solidárny a nechcel si znížiť plat, tak klame. Messi daroval jeden milión eur nemocniciam v Barcelone a jeden milión eur v Rosariu. Ako kapitán Barcelony viedol rokovania, aby pracovníci klubu mohli naďalej zarábať 100% svojich platov. Ukázal, že je solidárny a že myslí na iných, nielen na seba. Hráči chceli darovať zvyšných 30% svojich platov, aby im ich platy neznížili. To je typické skôr pre Robina Hooda, než pre Che Guevaru."

Hráči majú s vedením klubu spor

"Všetci profesionálni futbalisti sa ukázali veľmi solidárni ku klubu aj k socios. S vedením to tak už nie je. Hráčom sa nepáčil fakt, že zverejnil informácie o zárobkoch a príjmoch a dokonca použil basketbalové mužstvo ako príklad s cieľom presvedčiť ich k zníženiu platov. Úniky informácií ich veľmi rozčúlili, pretože vedeli, že so znížením platu budú súhlasiť od začiatku."

Aj napriek tomu, že Real Madrid prvotne nemal v pláne znižovať hráčom platy, denník El Pais priniesol informáciu, že opak bude pravdou. V Madride si totiž po počiatočnom optimizme uvedomili, že koronavírus bude mať veľký vplyv aj na ich financie a budú musieť škrtať. Pritom na začiatku vyhlásenia núdzového stavu Florentino Perez ubezpečil Sergia Ramosa ako kapitána tímu, že hráči sa nemusia ničoho obávať. Podobne aj ostatní zamestnanci klubu.

Real má totiž veľké úspory a uplynulý hospodársky rok končil s veľkým ziskom, pričom jeho dlh klesol už len na 27 miliónov eur. Kríza sa však dotkne aj tak silného klubu. Pokiaľ sa sezóna nedohrá do konca, znižovanie miezd sa nevyhne ani Realu.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-04-01 14:57:43
Problémom nie je nakŕmiť chudobných, problémom je nakŕmiť bohatých...ti darmozraci maju penazi na 200 zivotov obycajneho cloveka a este sa idu handrkovat a o nejake percenta ..clovek s charkterom a s 50M na ucte by nemal mat problem povedat ze dobre mozte mi stopnut vyplatu na pol roka ..ale nie primadony sa budu handrkovat o kazdy cent ,,a to myslim vsetkych futbalistov ..svet nepotrebuje futbalistov celebrity a kadejaku haved ,,ale ludi co zachranuju zivoty ,,teraz to dokonale vidno ,,a taki ludia dostavaju dobre ze nie minimalky
2020-04-01 17:10:34
otázka krátkeho času keď aj RM príde na to, že prachy už dochádzajú a zvlášť v Španielsku, kde prudko stúpa CV19..visca..