Vedenie španielskej La Ligy pripravilo pravidlá, podľa ktorých budú kluby postupovať vo svojich tréningových centrách v období príprav na obnovenie sezóny. Mužstvá začnú trénovať vtedy, keď sa situácia v krajine vráti k normálu.

Novinári rádia Cadena COPE sa dostali k plánu La Ligy, na základe ktorého budú kluby postupovať v rámci príprav no obnovenie tejto sezóny. Samozrejme za predpokladu, že takáto možnosť bude existovať. Plán naznačil, že mužstvá budú vo svojom tréningovom centre trénovať minimálne 15 dní pred začiatkom prvých zápasov. Tréningy sú budú riadiť prísnymi opatreniami a budú rozdelené do štyroch fáz:

- počiatočná príprava na tréningy
- tréningy v izolácii
- tréningy v skupinách po 8 hráčov
- tréningy celého mužstva

Hráči budú mať dovolené vychádzať len na tréningy a zvyšok času budú tráviť na svojich izbách. Vedenie La Ligy takisto vydali pravidlá ako postupovať v prípade, ak sa aj v tom čase niekto z hráčov alebo personálu nakazí koronavírusom:

- absolútna izolácia infikovanej osoby
- testy všetkých hráčov a trénerov a takisto všetkých, ktorí boli s infikovanou osobou v kontakte za
posledných 72 hodín pred začiatkom sústredenia
- čistenie a dezinfekcia celého tréningového centra
- každodenné lekárske prehliadky

Cieľom tohto plánu je zaistenie bezpečnosti hráčov, trénerov aj ich rodinných príslušníkov. V súčasnosti nie je jasné, kedy bude súťaž obnovená a neboli stanovené dátumy, kedy sa predsezónna príprava pred obnovením sezóny má začať.

zdroj: Cadena COPE
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.