Médiá dlho špekulovali, že Barcelona môže zahrnúť svojich hráčov do operácií súvisiacich s nákupom útočníka. V tejto skupine sa mal nachádzať aj Arthur Melo, ktorého mala Barcelona ponúknuť za Lautara Martíneza. Katalánsky denník Sport v každom prípade informuje, že Blaugranas si chcú hráča udržať.

Barcelona si vzhľadom na krízu spôsobenú pandémiou koronavírusu nebude môcť dovoliť kúpiť Lautara Martíneza. Preto chce Interu ponúknuť aj niektorého zo svojich hráčov. Taliani majú pritom záujem o Arthura Mela. Záložník je jedným z pilierov nového projektu na Camp Nou. Jeho vek a herný potenciál má za následok, že je Barcelonou považovaný za nedotknuteľného. Ostatné kluby, ktoré o Brazílčana majú záujem, nemôžu urobiť nič.

Arthur má však v Barcelone už nejaký ten čas isté problémy a v niektorých ohľadoch vzbudzuje pochybnosti. 23-ročný hráč je pričasto zranený. Tieto zranenia nie sú veľmi vážne, ale záložník kvôli tomu nevie chytiť správny herný rytmus, nemá práve najlepšiu formu a preto si nevie vybojovať miesto v základnej zostave prvého tímu FC Barcelona. Okrem toho bol Arthur kritizovaný za svoje správanie mimo trávnik.

Barcelona každopádne verí, že záložník na sebe zapracuje a na trávniku ukáže vyrovnanejšie výkony, verí, že si dokáže vybojovať miesto v základnej zostave Quiqueho Setiéna. Sport uvádza ako príklad Xaviho, o ktorom na začiatku kariéry takisto pochybovali, ale Barcelona sa ho rozhodla udržať v tíme aj napriek ponukám od rôznych klubov. Časom sa toto rozhodnutie ukázalo ako vynikajúce. Klub sa spolieha na to, že podobné to bude aj v prípade Arthura, ktorý svojim herným štýlom pripomína legendárneho Xaviho. Sport dodáva, že Camp Nou nechce opustiť ani samotný Brazílčan, pretože v Barcelone sa cíti výborne a vie, že jeho spôsob hry ideálne pasuje do hernej filozofie katalánskeho mužstva.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-04-02 21:53:38
Určite ho nepredávať. Taký Dembele je so zraneniami a formou x-krát horší a aj tak sa asi nepredá, tak prečo by sa mal predať Arthur? Navyše schopných záložníkov hrať v základe budeme mať po potenciálnom odchode Rakitiča a Vidala už aj tak žalostne málo, takže nemusíme ich mať ešte menej.
2020-04-02 22:34:00
Súhlasím, určite ešte nepredávať.