Arturo Vidal poskytol rozhovor pre čilsky Canal13, v ktorom sa vyjadril k aktuálnej situácii. Spolu so svojim spoluhráčom Garym Medelom sa záložník Barcelony rozhodol pomôcť Červenému krížu.

"Som veľmi znepokojený tým, čo sa v súčasnosti deje. Taktiež sa obávam toho, že stále nie je jasné, kedy sa táto pandémia skončí. Je veľmi ťažké byť v Španielsku a sledovať v televízii to, čo sa deje. Ľudia sa boja, nikdy som si nemyslel, že by sa niečo také mohlo stať. Snáď sa to čo najskôr zlepší," povedal Vidal.

"To všetko je čudné. Sedíme doma a dennodenne počúvame o ďalších infikovaných a mŕtvych. Je to neustála úzkosť. Táto situácia je ako nočná mora, ktorá sa s každou chvíľou len zhoršuje. Musíme byť silní a spoločne sa snažiť proti tomu bojovať," pokračoval.

Záložník FC Barcelona sa spoločne so svojim spoluhráčom z reprezentácie Garym Medelom pripojili ku kampani, ktorá má za cieľ získať finančné prostriedky pre Červený kríž bojujúci s koronavírusom.

"Keď sme sa s mojim kamarátom Garym Medelom rozprávali, hľadali sme spôsob, ako pomôcť na diaľku. Po dlhšej diskusii sme sa rozhodli zavolať do Červeného kríža. Povedali sme, že ich chceme podporiť. Dúfam, že sa k našej kampani pripoja ďalší športovci, herci či firmy. Potrebujeme v našej kampani viac ľudí, pretože musíme vyzbierať čo najväčšie zdroje na pomoc tým, ktorí to potrebujú," vysvetlil Čiľan.

"V súčasnosti trénujem doma dvakrát denne. Až donedávna som trénoval v centre a teraz doma. Teraz už musím trénovať vo svojej domácnosti. Naraňajkujem sa, pozriem si nejaký film, zavolám svojim deťom, odpočiniem si a deň zakončím tréningom. Je to ťažké, keď nemôžem cestovať do klubu, vidieť sa s mojimi spoluhráčmi z mužstva," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
Reekwon Admin
2020-04-02 22:56:44
Musí to být hotový očistec, být zavřený ve velkém domě se zahradou se statisíci eur na účtě a nelámat si hlavu nad tím, zda příští měsíc vyjdu s penězi, neboť moje práce kvůli epidemii je zavřená. Zatím slyším jen samé vyplakávání od celebrit, jak je hrozné, že nemohou pracovat. Ano je to určitě nepříjemné, ale co mají říkat lidé, co jsou závislí na svých příjmech a teď jsou díky současné situace o její část připraveni.