Luis Suarez poskytol rozhovor pre uruguajské rádio Sport 890, v ktorom vyjadril svoj názor na kritiku týkajúcu sa údajnej neochoty hráčov Barcelony znížiť si mzdy.

Médiá opäť klamali

"Bolo to bolestivé, pretože sme boli prvými, ktorí chceli dosiahnuť dohodu. Niektorí ľudia to komentovali bez toho, aby o tom niečo vedeli. Sme si vedomí toho, čo sa vo svete stalo. Vieme, v akej situácii sa klub z pohľadu príjmov nachádza a čo sa deje vo svete. V jednom momente sa začali šíriť také veci, že hádzanári a všetci ostatní sa dohodli, len my sme nechceli. Nedospeli sme k dohode len preto, lebo sme chceli dosiahnuť najlepšie riešenie pre klub a pre nás, snažiac sa pomôcť iným, ktorí prechádzajú cez ťažké obdobie. Zníženie miezd prišlo po vzájomnej dohode. Žiaden člen mužstva neodmietol, pretože klubu sme chceli pomôcť po celý ten čas."

Ako prebieha rehabilitácia?

"Darí sa mi čoraz lepšie, začal som už behať. Prestávka má svoje zlé aj dobré stránky. Na jednej strane všetko poukazuje na to, že ak sa futbal obnoví, tak sa vrátim do mužstva. Musím sa však dávať pozor. Stále mi chýba zhodnotenie zo strany lekárskeho tímu. Na návrate k zdraviu pracujem doma a isté cvičenia nemôžem vykonávať, no som si istý, že keď sa mužstvo vráti do hry, budem pripravený. Na druhej strane je pozastavenie futbalu na celej planéte zlá správa. Dnes je ale futbal a návrat k hre tou menej dôležitou vecou. V každom prípade nevynechám kvôli zraneniu už žiadny zápas."

Kedy sa vráti na trávniky?

"Ťažko povedať, kedy sa budem môcť vrátiť. Pokiaľ sa počet infikovaných nezníži, nezačneme trénovať, ale malo by sa to začať znižovať. Musíme sledovať situáciu. UEFA uviedla, že by sme mohli začať hrať v júni, ale zatiaľ sa nič nepotvrdilo. Vrátiť sa k normálu nebude jednoduché. Existujú kluby, ktoré utrpia veľké straty z dôvodu televíznych práv či predaja vstupeniek a bude ťažké získať to naspäť, pretože ľudia nebudú mať peniaze na to, aby si mohli takéto veci dovoliť."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-04-03 11:34:28
Ja len dúfam, že tie sumy za prestupy už nebudú tak obrovské, taktiež predaje a výplaty hráčov, lebo to už proste prekročilo všetky medze.
2020-04-03 15:50:38
Proste sklamali. To ostatné sú výhovorky. A keď nie, prečo nereagovali hneď ?