Víctor Blanco, bývalý prezident Racing Club de Avellaneda, v rozhovore pre katalánsky denník Mundo Deportivo priznal, že Barcelona mohla ešte pred tromi rokmi kúpiť Lautara Martíneza len za 9 miliónov eur. Taká totiž bola výška odstupnej klauzuly v prípade tohto útočníka.

Záujem o Lautara malo množstvo klubov

"S Lautarom sme podpísali len dva kontrakty. Odišiel veľmi skoro. Chceli sme ho udržať ešte na jednu sezónu, ale to nebolo možné, pretože sa objavil Inter a Atlético s čiastkami, ktoré sa líšili od reality v našej krajine."

Valencia mala predkupné právo a mohla vyrovnať každú ponuku za Lautara. Neurobia to?

"Áno, Valencia mala predkupné právo na Lautara a ďalších dvoch hráčov, ale ponúkla málo. Atlético bolo konkrétnejšie. Inter bol však najviac rozhodnutý a Lautara podpísal."

Odstupná klauzula bola nízka

"Atlético neponúklo ponuku, ktorú Racing očakával. V druhej polovici 2017 Lautara preukázal svoju hodnotu a jeho odstupná klauzula mala výšku 9 miliónov dolárov. Mohli to využiť, ale neurobili to. Je však potrebné priznať, že pri prestupoch je dôležitá aj vôľa hráča a Martínez sa v tomto prípade neobťažoval. Predĺžil zmluvu, mohli sme navýšiť jeho odstupnú klauzulu a onedlho prestúpil do Interu."

Aká bola konečná prestupová suma?

"V hrubom sa to blížilo k 40 miliónom euro. V Racingu však veľa z toho nezostalo. Do úvahy je potrebné brať dane, províziu pre agenta, 20% išlo predchádzajúcemu klubu Liniers a 10% rodine Lautara."

Prekvapuje ťa, že giganti ako Barcelona, Real Madrid a Manchester City majú teraz záujem o kúpu Lautara?

"Samozrejme, že nie. Okrem futbalových predností a počtu nastrieľaných gólov je veľmi mladý a hrá v základe reprezentácie. Je úspešný v Interi a má skvelé predpoklady na to, aby sa presadil v Barcelone aj v každom inom klube na svete. O tom vôbec nepochybujem. Všetci vedia, akým je hráčom, pretože to môžete vidieť. A Lautaro má aj ďalšie plus súvisiace s jeho osobnosťou: je to rodený víťaz a veľmi dobrý profesionál. Je výnimočný z každého pohľadu."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-04-05 10:27:40
Keby ho Barca kupila pred 3rokmi,tak uz je niekde v La lige,hra v nejakom priemernom Eibare,je po hracovi.Jeho kvality a potencial sa ukazuju len posledne 2roky...Predtym by si pri Suarezovi vobec nekopol do lopty.
2020-04-05 10:57:51
Z 9 mega by bol maly baksis pre barta. Zo 100 mega sa kradne lepsie