Kandidát na prezidenta Španielskej kráľovskej futbalovej federácie, Iker Casillas, prostredníctvom Twitteru navrhol nové riešenia na ukončenie súčasnej sezóny a zároveň navrhol možnosť zmeny celého systému súťaže.

Situácia súvisiaca s pandémiou koronavírusu je stále veľmi zložitá a zvažuje sa množstvo scenárov. Isté nie je nič, ale v súčasnosti je nepravdepodobné, aby sa súťaže mohli obnoviť už v nasledujúcich týždňoch. La Liga na začiatku plánovala, že súťaž obnoví v polovici mája. Nedávno sa už spomínal jún a vylúčený nie je ani neskorší začiatok. Túto možnosť považuje sa reálnu aj Iker Casillas.

"Ako vyriešite záležitosť s termínmi európskeho futbalu? Anulujete sezónu? Presuniete súťaže na budúci kalendárny rok? To znamená, že pokiaľ bude v priebehu 3-4 mesiacov všetko v poriadku, treba odohrať to, čo zostalo a na december naplánovať finále pohára, Ligy Majstrov aj finále Európskej ligy. Ďalšie Majstrovstvá sveta sú v novembri 2022. Zmena," napísal Casillas na Twitteri.

Bývalý brankár tým pravdepodobne navrhuje zmenu systému hier. Casillas je názoru, že všetko je možné upraviť na základe toho, čo Majstrovstvá sveta v roku 2022 sa budú konať v Katare, no v zime. To by však bolo problematické z dôvodu platných zmlúv.

Casillasovi však na jeho návrh rýchlo odpovedal Javier Tebas, ktorý na Twitteri napísal: "Boli stanovené nové dátumy, aktoré nám umožnia dohrať sezónu. Ak sa oneskorí ukončenie sezóny a nová sa začne s novým kalendárnym rokom, znamená to stratu sezónu. Čo by sa stalo s televíznymi zmluvami a s hráčskymi zmluvami na niekoľko sezón, ktoré zodpovedajú miliardám eur?"

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-04-06 09:20:14
Špekulujú ako dostať peniaze od sponzorov a za tv práva.Fotbal už nieje šport ako býval už je to len biznis a pracka na peniaze.Cely fotbal sa točí len okolo jednej veci a ľudia sú im ukradnutý keďže silou mocou chcú dohrať sezonu aj bez divákov hlavne že klubom vonku eura na účet.
Marian Premium
2020-04-06 10:58:07
Finále LM v decembri? To je vtip? Ak sa začne hrať dajme tomu v auguste či na jeseň, dohrajú sa ligy a LM a musí sa to dohrať. Až potom sa začne nový ročník ligy a LM. Ak by finále LM bolo až v decembri, tak ani nestihnú otvoriť novú sezónu LM tento rok...