Vicente del Bosques poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo, v ktorom okrem iného hovoril aj o španielskom futbale, Barcelone či Neymarovi.

Veľa sa hovorí o prestupoch a v prípade Barcelony o návrate Neymara. Čo si o tom myslíte?

"Je to dosť ťažká povaha, pre mňa nie je dobrým príkladom. Je to skvelý hráč, ak by som mal vymenovať piatich najlepších futbalistov na svete, on by sa na mojom zozname určite ocitol. Na ihrisku sa však snaží podvádzať, priveľmi filmuje. A k tomu to, ako odišiel z Barcelony..."

Mnohí spoluhráči chcú jeho návrat.

"Kluby by mali rozhodovať o tom, koho získajú a koho nie. Nemali by sme počúvať hráčov, na to je tu športové riaditeľstvo. Len ťažko bude nejaký hráč hovoriť zle o inom, ktorý bol jeho spoluhráčom. Na taký prípad si vlastne ani nespomínam."

Čo si ako tréner myslíte o polemike medzi Luisom Enriquem a Robertom Morenom?

"Nepoznám detaily a nechcem vyjadriť svoj názor na túto záležitosť, je to chúlostivá záležitosť. Myslím si, že Luis Enrique oznámil, že ak sa bude cítiť dobre, tak sa vráti. Z funkcie odišiel preto, čo sa stalo s jeho dcérkou, ale potom chcel ďalej pracovať, vrátiť sa k normálnemu životu a to treba rešpektovať."

Iker Casillas sa chce stať prezidentom RFEF. Čo si o tom myslíte?

"Zdá sa mi, že som už počul ako o tom hovorí. Keď hráči končia kariéru, pozastavia sa, ktorým smerom by sa potom mali vydať a mnohí z nich zostanú v spojení s futbalom. Sú z nich tréneri, športoví riaditelia, ľudia zodpovední za kondičnú prípravu, agenti... Ďalší chcú byť prezidentmi. Ángel Villar sa stal prezidentom baskickej federácie a potom aj španielskej. Ja som začínal ako tréner mládeže, tak som spoznal Barconsa z DAMM, s ktorým sme doteraz veľmi dobrí priatelia, Torta z Barcy, s ktorým som mal výborné vzťahy... V mojej ére sa všetko robilo s prihliadnutím na to, čo človek dosiahol predtým ako hráč či ako klubový manažér. Teraz potrebujete mladých, pripravených ľudí s vysokou mierou profesionality."

Aký je váš názor na spor medzi Javierom Tebasom a Luisom Rubialesom?

"Nie je to dobré. Nehľadám vinníkov, ale mali by sa uzmieriť. Takisto je potrebné pripomenúť, že moc každého jedného z nich je stanovená v štatútoch. Neviem, odkiaľ sa berie toľko kontroverzií. Každý by mal vládnuť tam, kde mu to umožňujú kompetencie."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-04-06 11:31:11
Má pravdu, rozumný názor na všetko...
2020-04-06 11:35:30
Jeho jsem velmi uznával, ikdyž to byl trenér arcinepřítele! Trenér gentleman!