Asociácia španielskych futbalistov (AFE) publikovala vyhlásenie po stretnutí s predstaviteľmi La Ligy a RFEF. Asociácia je proti tomu, aby sa predlžovali zmluvy v prípade hráčov, ktoré končia 30. júna tohto roku.

AFE potvrdila svoj nesúhlas s predlžovaním hráčskych zmlúv končiacich sa 30. júna, pretože to porušuje práva zamestnancov. RFEF, La Liga či UEFA však navrhujú práve takéto riešenie. Asociácia okrem toho reagovala na vyhlásenie RFEF, v ktorom jej vyčítala, že dospela k dohode s La Ligou vo veci hrania zápasov každých 48 hodín ak sa teda sezóna obnoví. Nižšie si môžete prečítať vyhlásenie od AFE.

"1. Po prvé, vyjadrujeme ľútosť nad tónom, v akom sa nieslo stretnutie a už sme ju vyjadrili aj v jeho priebehu, pretože sme pochopili, že došlo k priamemu útoku na prácu tejto únie. Najmä, keď AFE oznámila, že systematickým spôsobom odmieta predĺženie platnosti zmlúv v prípade jednotlivých hráčov.

2. Pokiaľ ide o zdravie hráčov a hráčok, stanovisko AFE bolo vždy také, že zápasy by sa mali hrať každých minimálne 72 hodín, čo odporučila aj FIFPro (Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov).

3. Pokiaľ ide o harmonogram a obnovenie alebo anulovanie súťaží, budeme rešpektovať to, čo navrhnú zdravotnícke orgány. AFE v tejto súvislosti žiada o výslovné potvrdenie efektov rozhodnutia týchto orgánov. Najmä v letnom období vzhľadom na vysoké teploty. Znepokojuje nás nielen profesionálny futbal, ale aj zostávajúca úroveň súťaží.

4. Na záver, pokiaľ ide o predĺženie zmlúv hráčov a hráčok, ktoré sa končia 30. júna, vyjadrujeme ľútosť nad tým, že RFEF má v úmysle nasledovať FIFA a prijať stanovisko predĺženia zmlúv, pretože by to porušilo pracovné práva zamestnancov a zamestnankýň."

La Liga (LFP) informovala, že na stretnutí nebol schválený žiadny postup týkajúci sa súťaží a nebolo potvrdené ani hranie zápasov každých 72 hodín. Organizácia zdôrazňuje, že náznaky RFEF týkajúce sa dohody s LFP a AFE vo veci hrania zápasov každých 48 hodín sú nepravdivé. La Liga vyjadrila prekvapenie nad vyhlásením federácie o zavedení dvoch prestávok súvisiacich s hydratáciou organizmu futbalistov, pretože počas stretnutia o niečom takom nebola ani reč. Bolo taktiež zdôraznené, že La Liga by súhlasila s dodatočnou prestávkou a takéto riešenie je už zahrnuté v predpisoch. La Liga zároveň pripomenula, že práve ona je zodpovedná za stanovenie dátumov a termínov zápasov.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.