Philippe Coutinho nezostane ani v Bayerne Mníchov a podľa všetko sa nevráti ani do katalánskej Barcelony. Najschodnejšou možnosťou pre brazílskeho záložníka je návrat do Premier League, kde sa mu pred príchodom do metropoly Katalánska veľmi darilo v drese Liverpoolu.

Bayern Mníchov už aj pre médiá naznačil celkom jasne, že po skončení tejto sezóny nekúpi Coutinha za 120 miliónov eur. Vzhľadom na pandémiu koronavírusu je zrejmé, že Nemci tak vysokú čiastku o to viac nebudú schopní vyplatiť. Zrejmé je aj to, že Brazílčan nemá záujem vrátiť sa na Camp Nou a z druhej strany o to nemá záujem ani Barcelona a jedným z dôvodov sú financie, ktoré Blaugranas nemajú jednak na jeho plat a jednak na ďalšie posily, ktoré chcú získať do svojich radov.

Barcelona má záujem o Lautara Martíneza a Neymara a predaj Coutinha im pomôže alokovať zdroje na tieto nákladné transfery. Postupne sa ukazuje, že Barcelona je ochotná predať Coutinha približne za 90 miliónov eur. Či bude počas leta niektorý klub schopný vyplatiť takúto sumu, je otázne, ale záujemcov o služby záložníka je dostatok. Anglické médiá spomínajú Chelsea či Leicester City.

Kia Joorbachia, agent Philippeho Coutinha, k téme povedal: "Philippe by sa chcel vrátiť do Premier League. Je to liga, kde si vždy užíval futbal, preto by bol nadšený z návratu na anglické trávniky. To, že som fanúšikom Arsenalu, nie je tajomstvo. Na nikoho však nevytváram tlak, stať sa môže všetko. Po zápase Ligy Majstrov, ktorý sa hral v Anglicku, som s Philippem dlho hovoril na tému návratu do Premier League."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-04-12 09:59:36
Len dúfam, že to už nebude žiadne hosťovanie, max. by som ešte uznal ak by to bolo hosťovanie s povinnou opciou. Aj pri predaji sa dá dohodnúť platba na splátky a tak by tú sumu za Coutinha mohli zaplatiť napr. v priebehu 4 rokoch, takže nech sa hlavne nikto nevyhovára, že nemá peniaze kvôli kríze.
2020-04-12 11:35:29
160 sme kupili, za 90 predame, na zvysok by sa vyskladat vedenie