Vyššia rada pre šport dnes publikovala vyhlásenie o dosiahnutí dohody s La Ligou a RFEF v súvislosti s návratom k tréningom po epidémii koronavírusu a spolupráci futbalových organizácii. Nižšie uvádzame jeho obsah.

"Vyššia rada pre šport (CSD), La Liga a Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF) sa dohodli vo veci návratu k tréningom v profesionálnom futbale. Táto záležitosť je závislá od vývoja situácie pandémie Covid-19 a od rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva. Udeje sa tak za podmienky, že to umožnia hygienické okolnosti podľa prísnych zdravotných protokolov.

Po osemhodinovom stretnutí, ktoré sa konalo v uplynulú sobotu v Palacio de Viana (Ministerstvo zahraničných vecí, EÚ a spolupráce), prezident rady Irene Lozano, prezident La Ligy Javier Tebas a prezident RFEF Luis Rubiales sa tiež zaviazali obetovať finančné prostriedky získané z predaja televíznych práv na záchranu ďalších športových, olympijských a paraolympijských federácií. Prezidenti La Ligy a RFEF okrem toho podpísali záväzok vytvoriť núdzový fond vo výške 10 miliónov eur, kam sú pozvané aj iné organizácie ako napríklad Asociácia španielskych futbalistov (AFE), aby pomohli najviac zasiahnutým športovcom.

Celková dohoda medzi stranami zachádza ešte ďalej. Po konštruktívnych rozhovoroch v Palacio de Viana sa dohodlo, že sa vypracuje kódex správania, ktorý sa bude vzťahovať na všetkých riaditeľov, poradcov aj agentov, ktorý má slúžiť ako referenčný bod pre iné profesionálne športy a ktorý umožňuje posilnenie čestného a spravodlivého dialógu a uľahčí dobré vzťahy medzi rôznymi futbalovými inštitúciami.

Strany sa okrem toho zaväzujú spolupracovať a koordinovať aktivity v zahraničí, aby podporili povesť Španielska a posilnili náš imidž ako krajiny bezpečného športu. V tejto súvislosti je mimoriadne dôležitá Pyrenejská kandidatúra na organizáciu Majstrovstiev sveta v roku 2023, udalosti, ktorú vláda plne podporuje, pričom je zrejmé, že porozumenie vo futbale je nevyhnuté, aby naša krajina mala šancu."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.