Martín Braithwaite poskytol rozhovor pre ESPN, v ktorom vyjadril svoje presvedčenie, že v Barcelone zostane oveľa dlhšie a takisto vyjadril nádej, že bude súčasťou jedného z najlepších tímov v histórii klubu. Dán prezradil aj to ako pred manželkou tajil možný transfer do Barcelony.

"Som presvedčený, že tu zostanem dlhšie než štyri a pol roka, tak to vidím v mojej hlave. V tomto okamihu chcem len hrať, užívať si to a získavať s týmto tímom tituly, pretože preto som tu," povedal Braithwaite.

Dán priznal, že jeho cieľom je byť súčasťou jedného z najlepších tímov v histórii klubu: "Pozerám sa na všetkých tých legendárnych hráčov, ktorí tu hrali a na všetky tie obdobia, v ktorých Barcelona mala jeden z najlepších tímov. Pre mňa je jedným z cieľov to, aby som mohol povedať, že som hral v jednom z najlepších tímov Blaugranas tejto generácie. Chcem, aby sa ľudia mohli obzrieť späť a povedať: 'áno, bol to jeden z najlepších tímov v histórii Barcelony'. Je to pre mňa ohromná motivácia a vyžaduje si veľa tvrdej práce, ale chcem to dosiahnuť. Som jednoducho nadšený," uviedol.

Braithwaite dostal otázku, či sa so svojimi blízkymi podelil o to, že prestúpi na Camp Nou: "Cítil som, že lepšie bude počkať na to ako sa všetko vyvinie. Ak by to bolo na 100%, povedal by som o tom svojej manželke, ale nebol dôvod, aby som vzbudzoval entuziazmus u ľudí, ktorí ma obklopujú. Bol som nadšený, ale vedel som, že pokiaľ to poviem iným, budú o tom hovoriť po celý čas."

"Bol som v Leganés, musel som pracovať. Keď som na nejakom mieste, dávam zo seba 100%, takže nechcel som premýšľať nad niečím iným. Mojej manželke zvyčajne hovorím o všetkom, ale o tomto sa dozvedela len 3 dni pred podpisom zmluvy, pretože záležitosť sa náhle dostala do médií. Stalo sa tak ráno a videl som sa s ňou až večer. Povedal som, že sa s ňou musím porozprávať. Vedela však prečo," prezradil.

Útočník je vďačný svoj bývalému klubu: "O Leganés nemôžete povedať dostatok dobrých slov. Kvôli spôsobu, akým sa ku mne správali, bolo pre mňa naozaj nezvyčajné, keď som musel odísť. Niekedy, keď opustíte klub, môžete odísť so zmiešanými pocitmi, ale tam má úplne chápali. Povedali, že je to životná šanca, takže ju musím využiť. Urobili by to isté. Samozrejme, že cítili, že je nespravodlivé, že nemôžu pohľadať náhradu. Chápem to, ale nakoniec ku mne boli veľmi, veľmi milí," uzavrel.

zdroj: ESPN
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-04-23 08:46:42
Tenhle hráč je jedním z největších smolařů Korona krize.
Věřím, že nebýt Korony tak mohl hrát dost.
Ale teď než se všechny ligy obnoví, proběhne měsíční predsezona tak už bude Luis Suarez dávno k dispozici a pak je tu ještě Ansu, Griezmann a možná i Dembele.
Tudíž si myslim, že Martin si u nás už moc nekopne a kord když je velka šance, že přijde Lautaro a možná se uzdraví i Dembele
2020-04-23 11:27:52
Presne Griezman a aj Dembele berú veľké prachy a vidieť začo nieje. Braithwait to povedal pekne chce byť súčasťou top týmu takto by mali uvažovať všetci pretože ak sa hráč dostane do Barci pre mnohych je to vrchol ale neuvedomila si že sami musia tu Barcu na vrchol dostať a udržať tam.