Martín Braithwaite poskytol ďalší rozhovor, tentokrát pre agentúru AFP. Prezradil niečo o hre v Barcelone či o svojom prestupe.

Získavanie titulov s Barcelonou

"Moja budúcnosť bude v Barcelone. Ľudia nevedia, že som si roky predstavoval pôsobenie vo veľkom klube a dával som zo seba všetko, aby som si tento sen splnil. Nie je to náhoda. Som v Barcelone, podpísal som zmluvu na 4 roky a vidím sa ako s ňou získavam trofeje."

Prestup na Camp Nou

"Počul som, že sa o mňa zaujímala Barcelona a že existovala možnosť prestupu mimo prestupového obdobia. Niekoľko dní pred podpisom zmluvy sme dostali ponuku a povedal som si: 'Ok, vyzerá to seriózne, zdá sa, že sa to naozaj stane'. Bolo to veľmi vzrušujúce, ale musel som sa sústrediť na Leganés. Bojovali sme o udržanie, takže ak by som sa nesústredil, ukázal by som nedostatok rešpektu. Z tohto dôvodu som o tom pred podpísaním kontraktu nikomu nepovedal. Moja manželka mala podozrenie, ale dozvedela sa o tom až 3 dni pred. Dokonca som jej to nepovedal ja, informácia sa objavila v médiách a musel som jej to priznať: 'Ok, sadnime si, musím sa s tebou porozprávať'. Večer mi volala rodina, aby sa uistila, či je to pravda."

Messi

"Začiatok vzťahu s Messim bol prirodzený. Hrať s ním nakoniec nie je také ťažké, beháte a on si vás nájde. Nemám na tom žiadne zásluhy!"

Odchod z Leganés

"Hráči Leganés boli fantastickí, pochopili môj výber. Povedali mi, že ak by boli na mojom mieste, urobili by to isté. Neskôr boli trochu sklamaní z dôvodu pravidiel, to chápem. Prišli o dôležitého hráča a nemohli získať nového, keď už boli v ťažkej situácii. To pravidlo by sa malo zmeniť."

Psychická odolnosť

"Myslím, že psychicky silný som začal byť v 18 rokoch, keď som si zlomil nohu. Bolo to ťažké, kládol som si množstvo otázok, prečítal veľa knižiek. Uvedomil som si, že som už bol profesionálnym hráčom, ale nerešpektoval som dieťa, ktorým som bol, sníval som o tom, že zájdem ďaleko. Sľúbil som si, že budem pracovať tak tvrdo, ako budem môcť a začal som si spisovať moje osobné a profesionálne ciele. To zranenie bolo požehnaním."

Zranenie v detstve

"V detstve som strávil 2 roky na invalidnom vozíku vo veku 5-7 rokov. Toto obdobie si nepamätám veľmi dobre, ale spomínam si, že som bol smutný. Spomínam si na to, ako na mňa pozerali iní ľudia... Kvôli tomu som sa cítil iný."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2020-04-30 09:07:36
Je to bojovník a má to v hlave dobre nastavené. Ani si nepripúšťa, že vedenie ho kúpilo ako záplatu za zraneného Dembelého a plánuje nákupy ďalších útočníkov. Tie však nemusia vyjsť, keďže Bartova kasička zíva prázdnotou a predávať a kupovať v corona situácii bude náročné, Martinovi to môže vytvoriť priestor, aby ukázal, čo dokáže a možno sa budeme čudovať...
2020-04-30 09:31:00
Martin za tých pár minút, ktoré odohral v Barcelone ukázal podstate viac, ako Griezmann za celú sezónu. Chlapec sa snaží, je zdravo sebavedomý, maká na sebe aj počas karantény, aby dokázal, že sa sem dostal právom. Sympaťák. Snáď sa mu podarí získať aspoň zo 5-10 trofejí s Barcou, prajem mu to a aj celej Barce