Barcelona si na začiatku tejto sezóny stanovila rozpočet, ktorý predpokladal predaj hráčov v celkovej hodnote 124 miliónov eur. Je to vysoká suma, ale nastavená bola v okolnostiach spred pandémie koronavírusu.

V uplynulom roku sa Katalánci začali snažiť tento cieľ naplniť. Ale nedarilo sa podľa predstáv. S optimizmom tak hľadeli na tohtoročné letné prestupové obdobie. To sa však zmení skôr na bolehlav. V uplynulej sezóne z klubu odišli Malcom a Sergi Palencia. Coutinho odišiel do Bayernu len na hosťovanie. Katalánci zarobili 8,5 milióna euro + nemuseli hráčovi vyplatiť mzdu. Bayern si navyše vyrokoval možnosť odkúpiť Brazílčana po sezóne za 120 miliónov eur, no je jasné, že k tomuto transferu nedôjde.

Leto 2019 bolo z pohľadu predajov na Camp Nou trochu slabšie, no potiahol január. Odišli Abel Ruiz, Carles Pérez, Alejandro Marquez a takisto Jean-Clair Todibo na hosťovanie. Katalánci na týchto transferoch zarobili dovedna približne 30 miliónov eur. K tomu je potrebné pridať prestup Marca Cucurellu do Getafe - mužstvo z Madridu Barcelonu už informovalo, že chce hráča odkúpiť. Prestupová suma vychádza na 6 miliónov eur.

Katalánci dovedna zarobili 54 miliónov eur. Ale chýba 70 miliónov, ktoré potrebujú zaúčtovať ešte do tejto sezóny. Vzhľadom na krízu spôsobenú pandémiou koronavírusu je to obrovská výzva. Isté je, že za Coutinha nikto nezaplatí 120 miliónov eur. Katalánci si môžu reálne vypýtať nanajvýš 80 miliónov eur, ale približne toľko ešte stále dlžia Liverpoolu, čiže tento krok nerieši vôbec nič. Všetko naznačuje, že Coutinho preto zostane na Camp Nou aj v budúcom ročníku. Situácia je však vzhľadom na jeho plat nesmierne komplikovaná. Inou možnosťou je poslať ho na ďalšie hosťovanie.

Blaugranas dúfajú, že sa im podarí predať Todiba. Schalke má možnosť kúpiť obrancu za 25 miliónov eur, ale táto suma sa nemeckému celku zdá priveľká. Bez ohľadu na aktuálne pomery na prestupovom trhu však Katalánci nechcú hráča pustiť za menej ako 20 miliónov eur. Odísť musí aj Moussa Wague, ktorý je na hosťovaní v Nice. Francúzi môže obrancu kúpiť za 10 miliónov eur, ale platí to isté ako v prípade Schalke - suma sa klubu zdá privysoká. A potom je tu Rafinha s odstupnou klauzulou 16 miliónov eur, ktorú si počas leta bude môcť dovoliť množstvo klubov.

V každom prípade stále platí, že Barcelona musí do 30. júna 2020 zarobiť na predaji hráčov 70 miliónov eur. Aj kvôli tomu vedenie klubu uvažuje o predaji jedného z kľúčových hráčov prvého tímu. Čas sa kráti a možnosti takisto.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2020-05-01 15:59:05
Áno, bolo by dobré konečne popredávať nepotrebných hráčov, trochu si nimi privyrobiť na nákupy, ale ako do toho zapadá Arthur. Veď sakra on s de Jongom je základ našej zálohy do budúcna. To musia mať v hlave fakt bordel na to, aby niečo také chceli urobiť. Predaj Pereza ešte za tak málo už bol na hrane, ale ak by predali Arthura, tak to by bola posledná bodka v ich úradovaní. V žiadnom prípade nie je 25 M za Todiba a 10 M za Wagueho veľa.
2020-05-01 17:16:11
Majú na výber.. Rakitič, Vidal, Neto, Rafinha, atď inak veľmi rád by som bol, ak by predali hlavne Rakitiča