José Mourinho, bývalý tréner okrem iného aj Realu Madrid, poskytol krátky rozhovor pre madridský denník Marca. Nechýbali ani vyjadrenia k súbojom s Barcelonou.

Uplynulo osem rokov od pamätného víťazstva v španielskej lige. Real Madrid pod tvojim vedením v sezóne 2011/2012 získal rekordný počet bodov a zaznamenal rekordný počet gólov. Považuješ to za najväčší úspech vo svojej kariére?

"Ťažko povedať, či to bol najdôležitejší bod mojej kariéry. Ale nepochybujem o tom, že išlo o niečo výnimočné, pretože vtedy sme ukončili dominanciu Barcelony. Dokázali sme to najlepším možným spôsobom, keď sme získali najväčší počet bodov a gólov. Nešlo len o výhru v lige, ale zapísali sme sa do histórie."

Ale napriek všetkému ste boli na konci sezóny rozčarovaní, pretože v Lige Majstrov ste vypadli v dvojzápase s Bayernom.

"Je to pravda. V tej sezóne sme boli najlepší v Španielsku, ale takisto na svete. Prehra s Bayernom bola veľmi bolestivá."

V Španielsku ste čelili najlepšej Barcelone v histórii, s Xavim, Iniestom a Messim na trávniku a Pepom Guardiolom na trénerskej lavičke. Čo bolo kľúčom k úspechu a výhre v lige?

"Myslím, že sme to dokázali vďaka tomu, že sme si našli štýl hry, v ktorom sme boli najlepší. Prispôsobili sme všetky aspekty tak, aby sme ich napasovali na zručnosti našich hráčov. Samozrejme, že nemôžeme zabudnúť na veľký talent jednotlivých hráčov a porozumenie na trávniku bez slov, to bolo veľmi dôležité. Všetci sme boli jednotní, koncentrovaní na to, aby sme sa stali majstrom."

V 26. kole ste vyhrali na Camp Nou 2:1 a priblížili ste sa k titulu. Ako si spomínaš na ten zápas?

"Veľmi dobre. V tom zápase sme si išli za víťazstvom, ale pre nás by bola dobrá aj remíza. Na zápas sme sa pripravili zodpovedným spôsobom. Po celý čas som hráčom opakoval: 'Vyhráme tento zápas. To oni sú pod tlakom a pristupujú k tomu emocionálne, hrajú doma. My budeme pokojní a zasadíme im rozhodujúci úder'. A to sa aj stalo, keď vyrovnali. Rozum vyhral nad emóciami."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-05-02 16:58:56
Obyčajný agresívny,hnusný futbal nič iné.
2020-05-02 17:09:29
ty si akurát tak ukončil sám seba :D