Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona, porozprával niečo o svojom projekte a modeli riadenia, aký by chcel zaviesť v katalánskom klube. Opäť raz potvrdil, že chce, aby sa trénerom Barcelony stal Xavi, porovnával Neymara s Mbappém a chválil Lautara Martíneza.

Výzvy súvisiace s érou po Messim, Espai Barça a vplyv finančnej krízy

"Veľmi zložité témy si vyžadujú veľmi dobre vyvinutý a koherentný dizajn klubu. Na tomto projekte pracujeme od roku 2013, čiže 7 rokov, aby sme transformovali model riadenia klubu. Nestojí za nami absolútne nikto, len barcelonský talent. Pokiaľ chce mesto organizovať olympijské hry, nemôže sa to odsúhlasiť o 6 mesiacov skôr. Najprv je potrebné vytvoriť tím a predstaviť akčný plán. A to robíme prostredníctvom projektu Si al Futur."

Model

"Náš model nie je prezidentský, je založený na tíme. V mojom vedení budú tí najlepší, aby transformovali model a vedenie. Prítomný bude aj bývalý hráč s veľkými skúsenosťami. Nechceme riaditeľov, ktorí dennodenne intervenujú, ale najlepších manažérov v každej oblasti alebo sektore."

Financie

"Aby sme dosiahli príjmy prekračujúce 1 miliardu euro, je potrebné zarábať na 400 miliónoch fanúšikov, ktoré Barça má."

Tréner

"Xavi je základným kameňom športového projektu Barcelony na nasledujúcich 10 rokov. Pracujeme s myšlienkou, že bude našim trénerom."

Športová štruktúra

"Je veľmi solídna. Musíme brániť talent, ktorý máme v akadémii. Klub medzitým kúpil Juniora, pritom mal Cucurellu."

Mbappe či Neymar

"Som väčším zástancom Mbappeho, než Neymara. Brazílčan je kreatívnejší, ale zdá sa mi, že Francúz sa viac zameriava na futbal."

Lautaro Martínez

"Bol som nadšený, keď s Interom prišiel na Camp Nou, ale rozhodnutie o kúpe tohto či iného hráča by prijal Xavi a celá športová štruktúra."

Espai Barça

"Práce budú stáť asi miliardu eur, preto som kedysi povedal, že sme klubom štyroch miliárd."

Voľby

"Nepochybujem o tom, že bude vybraný kandidát, ktorý bude pokračovať v práci súčasného vedenia, ale bude pochádzať mimo vedenia."

Kontroverzie v klube

"Došli sme do situácie, ktorá je hraničná na inštitucionálnej úrovni."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-05-09 10:34:38
msr. FONT ...MODEL..nemám problém aj s modelom v dnešnej situácii, ale všetko je to o obsadení kvalitnými managermi...nie je ani zárukou, že keď ti budú v týme pracovať hráči vo ,,výslužbe,,...jasný vzor máme ABIDAL /pri všetkej úcte k ABIMU/ totálny amaterizmus..spomíname si na všetky jeho ,,kauzy ,, ....nestačí, že chceš mať okolo seba ľudí, ktorým dôveruješ, oni musia byť profíci na každom svojom fleku....že sme došli do inštitucionálnej krízy ? v tejto situácii musíš mať v týme aj ,,VIZIONÁRA,,, ktorý by nedopustil toto finančné harašenie, ako to vidíme dnes..dnes by za to by mali všetci niesť finančnú zodpovednosť..všetky informácie vedú k tomu, že sme na pokraji finančného kolapsu....visca..
2020-05-09 12:09:08
Mbappe budúcnosť a po LEOVI nový king, v tejto dobe si ho nemôže dovoliť nikto ostane dlho tam kde je