David Villa v rozhovore pre regionálne rádio Valencia Xtra 100.9 prezradil niečo o svojom prestupe z Valencie do FC Barcelona.

Villa dostal otázku, či Valenciu chcel opustiť sám z vlastnej iniciatívy alebo ho k prestupu donútil klub z Mestally: "Milujem Valenciu. Vo futbale mi dala všetko. Mal som veľmi vysokú klauzulu, žiaden klub by ju nevyplatil. Mohol som odísť len vtedy, ak by sa ma klub jedného dňa rozhodol predať. A to sa aj stalo," opísal Villa.

"Valencia na tom v tom období nebola finančne najlepšie. Potrebovala peniaze z prestupu a Barcelona jej zaplatila. V priebehu piatich rokov, počas ktorých som tam hral, objavilo sa veľa špekulácií, ale realita bola taká, ako som ju opísal. Odišiel som z Valencie v momente, v ktorom klub potreboval prestup. Ja som bol na Mestalle veľmi šťastný," pokračoval.

"Samozrejme, že som mal aj svoje ciele a profesionálne ambície, tak ako ostatní hráči, ale základom bolo to, že som rešpektoval Valenciu a cítil som sa tam dobre. Nielen tam, ale vo všetkých kluboch, v ktorých som hrával," uzavrel bývalý výborný útočník.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-05-12 23:53:20
To byly časy... :)