Robert Fernandez, bývalý športový riaditeľ FC Barcelona, poskytol pre španielske médiá zaujímavý rozhovor, v ktorom okrem iného uviedol, že Luis Enrique sa podľa neho raz určite vráti do Barcelony.

Luis Enrique

"Je to skvelý tréner a som presvedčený, že sa vráti do Barcelony, pretože ten klub pozná a pozná aj spôsob, akým tam chápu futbal. Nestačí len vyhrávať, je potrebné aj dobre hrať. Môže to byť požehnaním alebo kliatbou, pretože sa môžete zmeniť, aby ste prežili. Barça však nemôže vyjednávať o svojom štýle, vždy hráva 4-3-3, s radosťou, rizikom v obrane, aby presunula do útoku veľa hráčov."

Valverde

"Luis Enrique nám povedal, že si chce oddýchnuť. Ernesto Valverde prišiel do klubu v ťažkom momente, pretože odchod Neymara v priebehu predsezóny bol veľký úder. K tomu bol Real lepší a vyhral superpohár, čo viedlo k sebakritike. Neskôr sme sa však stali lídrom v tabuľke a nikto nám to už nevzal. Získali sme titul aj Copa del Rey, bola to moja rozlúčka. S týmito trénermi sa mi pracovalo dobre."

Messiho vláda

"Vládne v tom, v čom by mal. Je to inteligentný človek, viac, než si ľudia dokážu predstaviť. Podstatné je, že je spokojný, pretože ak sa on cíti dobre, všetko bude dobré. Messi však nevládne, zodpovednosť spočíva na športovom riaditeľovi. On je zodpovedný za všetko, dokonca aj za to, aby sa tréner cítil isto."

Dembélé

"Má všetky predpoklady: góly, hrá oboma nohami, zmeny rytmu... Zranenia zapríčinili, že nemal pravidelnú hru. Je mladý a zmení dynamiku. Veľa za neho zaplatili, pretože trh bol vtedy úplne nafúknutý. Hráči vytvárajú veľké príjmy a majú veľkú hodnotu."

Liga Majstrov

"V mojej prvej sezóne nás vyradilo Atlético, v druhej Juventus a v tretej Rím. Hráči veľmi trpeli na trávniku a ja na tribúne. Vypadnutie s Rímom zapríčinilo, že mi nebola predĺžená zmluva."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-05-16 13:21:17
Za mňa naše najhoršie prehry v LM boli s Liverpoolom, Rímom, ale najviac aj tak bolí to vypadnutie s Chelsea v 2012, lebo sme hrali fantasticky ale gôl nie a nie padnúť.
2020-05-16 17:51:33
Presne tak z Chelsea to bolo hrozne gól vysel na vlásku a ten ich sku.........veni autobus