Ivan Rakitić poskytol rozhovor pre klubové médiá FC Barcelona, v ktorom hovoril o návrate k tréningom, obnovení sezóny v Bundeslige či otázkach súvisiacich s MotoGP, pretože v online rozhovore na YouTube bol s ním prítomný aj majster sveta v tejto disciplíne, Marc Márquez.

Začiatok skupinových tréningov

"Dnes bol prvý tréning v 10-členných skupinách a vyšlo to výborne. Veľmi som sa chcel opäť cítiť ako futbalista a odsunúť individuálne tréningy stranou. Všetci v mužstve sme chceli trénovať v skupine a robiť konkrétnejšie veci. Išlo nám to výborne, mali sme dobrý rytmus a teraz je potrebné ísť ďalej. Veľmi som si opäť chcel zahrať bago a nemusel prihrávať loptu o stenu, len spoluhráčovi. Keď cítite trávnik, opäť je možné cítiť aj adrenalín."

Bundesliga

"Sledovali sme niekoľko zápasov Bundesligy. Hovoril som s bývalými spoluhráčmi z mužstva, ktoré hráva v Nemecku, s Neuerom či Perišičom z Bayernu. Majú oproti nám veľkú výhodu. Je pekné vidieť, že sa im podarilo vrátiť, všetci sme nadšení. Je však smutné, že všetky tie zápasy sa hrajú bez účasti divákov a hráči na lavičke sedia od seba na niekoľko metrov. Ale futbal sa vrátil a všetko išlo veľmi dobre. Dúfame, že aj my sa budeme môcť vrátiť."

Starostlivosť o hráčov

"Najdôležitejšie je zdravie. V priebehu času sa všetko menilo, šport sa rozvinul. Všetko je lepšie zorganizované a pripravené, nič nám nechýba. Musíme sa sústrediť len na tréning a nie na iné veci."

Motocykle

"Nesadol by som na motocykel, ktorý by šiel 300 km/h. Rád to sledujem, ale ovládať ho tak ako Marc, je to iné ako to, čo vidíte na ulici. Keď to sledujem, mám voči tomu rešpekt. S adrenalínom ide v ruka v ruke aj strach, ale musíte mať aj isté zručnosti, nemôže to robiť ktokoľvek."

Súťaženie po celom svete ako v MotoGP

"Možnosť reprezentovať klub po celom svete je veľmi milá, spolu s fanúšikmi a podporovateľmi zo všetkých krajín. Ale robiť to každý deň, keď už máte rodinu, je veľmi ťažké."

zdroj: as.com fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-05-19 08:53:25
Ivan choď už kdesi prosím ťa!!!
2020-05-19 11:11:20
este som v zivote nevidel tak uplakaneho futbalistu ako je poslednu dobu Rakitic vsetko je nahovno len on je baranok nevidi si na spicku nosa ani neverim ze pojde prec cez leto