Stále nie je jasné, kde bude Philippe Coutinho pôsobiť v budúcej sezóne. Klubová budúcnosť Brazílčana je neistá. V Bayerne má hosťovať do 30. júna, ale katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že nemecký klub chce Brazílčana v kádri udržať na dlhšie.

Coutinho nemôže byť s hosťovaním v Bayerne Mníchov úplne spokojný. 27-ročný Brazílčan mal zápasy, v ktorých zažiaril, ale vo väčšine hral tak, že nemecký klub o svojich kvalitách nepresvedčil. Médiá informovali, že Bayern nemá záujem odkúpiť hráča po sezóne za 120 miliónov eur a dokonca ani za nižšiu sumu. Coutinho sa navyše zranil a kvôli následnej operácii a rehabilitácii príde aj o značnú časť sezóny po jej obnovení. Mundo Deportivo v každom prípade informuje, že Bayernu sa tento hráč môže ešte hodiť a to na augustové zápasy Ligy Majstrov. Bayern preto mení svoje plány a chce s Barcelonou dohodnúť predĺženie hosťovania o ďalšie dva mesiace.

UEFA naznačila, že Liga Majstrov by sa mohla obnoviť 7. alebo 8. augusta a finále by sa mohlo odohrať 29. augusta. Bayern je už jednou nohou vo štvrťfinále turnaja, keď v prvom zápase zvíťazil nad Chelsea na Stamford Bridge presvedčivo 3:0. Katalánsky denník je názoru, že nemeckému celku sa v tejto situácii Coutinho hodí, najmä preto, lebo Nemci sú v hre aj o nemecký pohár.

Bayern sa samozrejme v prvom rade musí dohodnúť s Barcelonou, inak spoluprácu s Coutinhom nemôže predĺžiť. Katalánci však možno nebudú mať námietky, keďže ušetria na mzdových nákladoch na hráča, ktorý podľa všetkého z klubu aj tak odíde. Barcelonu však s hľadaním kupca, ktorý by mal záujem o Coutinha, čaká neľahká práca a nie je vylúčené, že 27-ročný Brazílčan bude v budúcej sezóne obliekať dres Blaugranas.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-05-19 09:32:43
Ach smutný príbeh.. Aký obrovský boom bol okolo tohto hráča pamätám sa prvý zápas ako Ray hudson zmenil slová tej Barcelonskej hymny pred zápasom a spieval o coutinhovi... Jeho hviezda veľmi rýchlo zhasla a teraz je doslova na obtiaž..
2020-05-19 09:34:18
Dost zavádějící nadpis. Bayern vlastně vůbec nemění plány, jen nechtějí oslabovat kádr před koncem sezóny. V tomhle případě by mezi kluby mělo dojít k tzv. gentlemanské dohodě.