Španielske médiá informujú o tom, že 18-ročný obranca juvenil A môže čoskoro opustiť Barcelonu. Novinári však poskytli viac informácií o tom, prečo musí Xavier Mbuyamba tak skoro opustiť metropolu Katalánska.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že Barcelona oznámila Mbuyambovi, že v mužstve nezostane v nasledujúcej sezóne. Barcelona nemá v úmysle s hráčom predĺžiť zmluvu. Existovala totiž opcia na predĺženie zmluvy o ďalšie tri roky. Gerard Romero z RAC1 tieto informácie denníka Sport potvrdil. Hráč sa postupne prispôsoboval tomu, čo od neho vyžadovali tréneri, ale nakoniec ich svojimi výkonmi nepresvedčil natoľko, aby si ho Barcelona ponechala.

Inú verziu prezentoval madridský denník AS. Ten tvrdí, že Mbuyamba sám požiadal o odchod, pretože klub bol v otázke jeho budúcnosti veľmi nerozhodný. Mladík nevidel v mužstve perspektívu, pretože klub zvažuje poslať na hosťovanie aj taký talent ako Ansu Fati. Carlos Barros, agent Mbuyambu, v rozhovore pre Voetbal International priznal, že o služby mladíka majú záujem také kluby ako Juventus, Inter, Chelsea či dokonca Real Madrid. AS je v každom prípade toho názoru, že Mbuyamba najpravdepodobnejšie odíde do jedného z klubov z Eredivisie ako Alkmaar či Utrecht, aby mohol hrávať pravidelne.

Mbuyamba pritom do Barcelony prestúpil len v auguste 2019 z mládežníckeho tímu Masstrichtu. Na Holanďana vsadil Patrick Kluivert, ktorý využil to, že obrancu nemohla kúpiť Chelsea z dôvodu sankcií FIFA. Hráč, ktorý meria 195cm odohral 3 zápasy v mládežníckej Lige Majstrov, v zápase proti Ejea sedel na lavičke rezervy Barcelony a raz sa zúčastnil tréningu prvého tímu.

Pre Mbuyambu nemá miesto ani Garcia Pimienta v rezerve, ktorá má defenzívnu líniu obsadenú celkom slušne - Ronald Araujo, Jorge Cuenca, Oscar Mingueza a Arnau Comas.

zdroj: sport.es as.com
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.