Madridský denník AS informuje, že Asociácia európskych klubov a jednotlivé európske ligy v súčasnosti usilovne pracujú na expresnom dokončení európskych súťaží, teda Liga Majstrov a Európskej ligy. Jeden scenár začína byť čoraz pravdepodobnejší.

Liga Majstrov by sa na základe tohto predpokladu mala hrať na jeden zápas počas štvrťfinále a o titul by mužstvá zabojovali vo formáte Final Four v Istanbule namiesto semifinále a finále. Riadiaci výbor UEFA túto myšlienku zatiaľ oficiálne neschválil, ale môže tak urobiť už 17. júna, teda o necelý mesiac. Európska liga by sa v takom prípade vrátila 6. augusta a Liga Majstrov 8. augusta. Znamenalo by to oneskorenie štartu budúcej sezóny, pretože hráči by mali pauzu medzi ročníkmi v septembri. Ďalším dôsledkom bude preloženie Ligy národov.

Riadiaci výbor UEFA mal podľa prvotných plánov zasadnúť 27. mája, ale stretnutie bolo odložené o 3 týždne s cieľom určiť kalendár európskych súťaží. Okrem toho 3 z 12. miest, ktoré budú hostiť budúcoročné Majstrovstvá Európy hlásia problémy súvisiace s pandémiou a môžu rezignovať z organizácie zápasov. AS dodáva, že španielska federácia poprela, že Bilbao má byť jedným z miest, ktoré sa plánuje stiahnuť.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
Marian Premium
2020-05-19 21:15:26
Final Four v Istanbule je pitchovina, to kerý manták vymyslel?