Nasser Al-Khelaifi, prezident PSG a BeIN Group, bol prostredníctvom France Football zvolený za najvplyvnejšiu osobnosť vo svete futbalu za rok 2020. Francúzsky rebríček publikoval zoznam 50 najvplyvnejších osobností.

Al-Khelaifi plní veľmi dôležitú úlohu vo francúzskom klube a k tomu riadi médium, ktoré má 55 miliónov predplatiteľov. Okrem toho je činný aj v Katare, ktorý organizuje Majstrovstvá sveta vo futbale. V PSG podnikateľ pôsobí už 9 rokov: "Som hrdý na to, čo sme v PSG dosiahli, ale je to len začiatok dobrodružstva. Stále je pred nami ešte dlhá cesta. Nie je to len projekt mužstva, ale mesta, francúzskeho futbalu a mnohých rodín, ktoré ho tvoria. Snažíme sa inteligentne investovať do prestupov, formovať talenty, obnovovať infraštruktúru, ženský futbal, hádzanú a e-šport. Nezabúdame ani na nadáciu," povedal.

Druhé miesto na zozname zaujal Cristiano Ronaldo a tretí je Gianni Infantino. V rebríčku sa ocitli aj niektorí agenti (Mendes, Raiola, Zahavi), politici (Xi Jingping), tréneri (Klopp, Guardiola, Zidane) či hráči (Messi, Neymar, Sterling, Salah, Mbappe alebo Rapinoe). Práve Leo Messi je jediným zástupcom Barcelony v rebríčku a obsadil siedme miesto.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-05-20 07:14:34
Mna tak ani nepobavil Kefir na prvom mieste ako Ronaldo na druhom :) uz mu musia konecne vymysliet anketu, v ktorej by vyhral :)
2020-05-20 07:35:55
Aj ked ide o bezvýznamný rebríček tak ked je ronaldo pred messim ho musí autor článku ,,zhodiť” :D Ach uplakanec aj keby sa hodnotilo kto lepšie opravuje výťahy tak musí byt Messi pred ronaldom.