Ivan Rakitić poskytol rozhovor aj rozhlasovej stanici Cadena COPE, kde okrem iného porozprával o svojej situácii v klube.

Návrat k tréningom

"Je to výnimočné, pekné, veľmi sme to chceli. Nakoniec sa opäť cítime ako futbalisti, všetko si opäť užívame. Pracovali sme na ihrisku, hrali sme bago. Ak chcete získať loptu späť, prichádzate do kontaktu s iným hráčom, ale existuje veľa pravidiel, noriem."

Strach

"Skôr rešpekt. Musíme počkať a uvidíme ako sa všetko vyvinie. Mám však veľkú túžbu hrať."

Protokol

"Do šatne sme nevstúpili. Môžeme sa trochu porozprávať v posilňovni, ale sprchujeme sa doma."

Bez kontaktu s ľuďmi

"Pre mňa sa nemení veľa, od začiatku som to takto robil, chodil som na prechádzky len s dcérkami v okolí domu, aby sme si trochu oddýchli a potom sme sa vrátili domov."

Fyzická forma

"Myslím si, že sa zlepšila, pretože v priebehu dvoch mesiacov som tvrdo trénoval. Bolo mi povedané, že vyzerám inak. Cítim sa veľmi dobre. Dáta ukazujú, že sa mám dobre. Cítim sa lepšie ako po návrate z dovolenky."

Dátum obnovenia súťaže

"Nie je to záležitosť jedného týždňa. Podstatné je, aby všetko bolo pripravené a bez strachu. S rešpektom voči Tebasovi, jeden týždeň nič nezmení. Umožní nám to lepšie sa pripraviť."

Prestup

"V tejto situácii sa nachádzam 2  či 3 roky, nie je to otázka posledných mesiacov. Nič sa nezmenilo, stále chcem trénovať so spoluhráčmi a hrať na najvyššej úrovni. Zvyšok sa uvidí neskôr, ale keď podpisujem zmluvu, tak so zámerom dokončiť ju, ale aj so zámerom hrávať. Som spokojný a chápem, že sa objavia aj špekulácie. Mám sa dobre a aj moja rodina je tu spokojná."

Špekulácie

"Zvykol som si na to, nie je to nič nové. Samozrejme by som chcel, aby prezident alebo Abidal povedali, že sa nemá o čom hovoriť."

Bartomeu

"Nehovoril som s ním, nemám žiadne pochybnosti. Uvidíme, či si vypočuje tento rozhovor a zajtra mi zavolá. Telefonát však nezmení moje plány, hoci bolo by dobré zostať v kontakte a informovať sa navzájom. Nemám negatívne myšlienky. Som spokojný s návratom do tréningov."

Lautaro Martínez

"Pokiaľ v tom všetkom musím zohrať dôležitú úlohu, záležitosť je komplikovaná. Nemám žiadne správy od športového riaditeľstva. So všetkou úctou chcem mať v tíme najlepších hráčov a pokiaľ Lautaro sa k nám má pripojiť, tak som nadšený, ale nemám s tým nič spoločné."

Zmena prostredia

"Chcem myslieť na Barcelonu. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že som neobyčajne prepojený so Španielskom. Futbal je však taký, aký je. Najdôležitejšie je cítiť sa dobre a užívať si každý deň."

Kalendár

"Neviem, ako to vyzerá do konca, ale viem, kedy hráme so Sevillou a kto je náš nasledujúci súper. Zostáva ešte veľa ťažkých zápasov."

Slová Courtoisa

"Rešpektujem ho, je to jeden z najlepších brankárov, ale z týchto slov už trochu vycúval. Rivalita je zdravá, nie je v tom žiadny problém."

Budúcnosť

"Skôr či neskôr sa s rodinou presťahujem do Seville, je to takmer isté."

Setién

"Moje vzťahy s trénerom sú dobré."

Ambície

"Staršia dcérka sa ma pýtala, kedy bude ďalšia trofej. Odpovedal som jej, že onedlho budeme mať ďalšie dve."

zdroj: marca.com as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2020-05-20 10:56:25
Tento clovek je uz len na pritaz....treba ho jasne poslat nie na lavicku, ale na tribunu ak nechce odist.....a to som ho mal volakedy rad.....
2020-05-20 11:01:27
Pijavica