Ángel Torres, prezident Getafe, v rozhovore pre madridský denník Marca prezradil, že Getafe malo veľmi blízko k tomu, aby získalo Lea Messiho a Pepa Guardiolu.

"V Messiho prvej či druhej sezóne sme mali takmer zabezpečené, že príde do Getafe v rámci hosťovania. Rijkaard to však nakoniec neprijal a skončilo sa to len pri tom, že sme chceli," priznal Torres.

"Jedného dňa sme boli s Txikim [niekdajším športovým riaditeľom Barcelony] vo Švajčiarsku na žrebe európskych pohárov. Objavil sa nápad, že Laudrup by mohol trénovať Barcelonu a Guardiola by prišiel k nám ako jeho nástupca, pretože Laporta na začiatku nebol presvedčený o tom, aby Pepa najal," prezradil prezident Getafe. Odchod Rijkaarda z postu trénera Barcelony bol po sezóne takmer istý a jedným z dvoch kandidátov, ktorý ho mohol nahradiť, mal byť Laudrup. Laporta sa však nakoniec rozhodol podpísať Guardiolu, takže Getafe muselo pohľadať iné riešenie.

Torres priznal aj to, že s bývalým prezidentom Barcelony Joanom Laportom má dobré vzťahy. Laporta pritom zvažuje kandidatúru na prezidenta Blaugranas opäť: "Dúfam, že Laporta sa vráti, hoci neviem, či také návraty sú dobré. Vždy som s ním mal dobré vzťahy, je to zábavný človek a bolo by pekné sa s ním opäť stretnúť," dodal.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-05-20 13:19:38
Za chviľu sa ozve aj horná dolná že ho sledovala keď hral za žiakov. A vlastne kto by ho nechcel ved jeho predbežná zmluva bola spísaná na obrúsku len nech nepodpíše s niekým iným.