Eduardo Iturralde Gonzáles, bývalý španielsky rozhodca, ktorý počas svojej kariéry viedol 291 ligových zápasov v Primera Division, porozprával pre rádio Cadena SER o nestrannosti španielskych rozhodcov.

"Viem, že poviete, že rozhodcovia sú profesionáli a verím vám. Ale z tvojej profesionálnej skúsenosti, koľko rozhodcov stojí za Realom a koľko za Barcelonou? 80% k 20%?" pýtal sa novinár Sique Rodríguez. "90 k 10," odpovedal Iturralde González.

"Či sa ti to páči alebo nie, 70-80% populácie, mimo Katalánska, stojí za Realom. Teraz o niečo viac ľudí podporuje Blaugranas, mladí ľudia ju začali podporovať vďaka titulom Guardiolu. Koľko ľudí však podporovalo Real pred Messiho érou? 70%? Mne sú tie mužstvá ľahostajné, stojím za Athletic. Skôr by som ho však znevýhodnil, preto som sa pokúšal rozhodovať spravodlivo," vysvetlil bývalý rozhodca, ktorý zdôraznil, že preferencie nemusia rozhodcov ovplyvniť.

Iturralde sa vyjadril aj ku koncu kariéry Aritza Aduriza: "Je to jeden z hráčov, ktorého zápasy sa pískajú najťažšie. Je ako Soldado. Nie sú statickí, hľadajú loptu. Kontakty s hráčom, ktorý stojí, napríklad so stopérom, sú silné. Je veľmi ťažké posúdiť, či to bol faul," dodal.

zdroj: Cadena SER
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-05-21 13:16:33
Ojojoj, rozpravky madridiotov sa pomaly ale isto rozplyvaju. Pre vsetkych ostatnych nic nove pod slnkom. Teda okrem Tea, ktory veri ze profesionalny rozhodca by nikdy umyselne real nezvyhodnil :D
2020-05-21 13:52:21
Aj 90% rozhodcov LM stojí za Realom :D