Lionel Messi vyjadril svoje presvedčenie, že dôsledky pandémie koronavírusu by Barcelone mohli nakoniec pomôcť. V tábore Blaugranas nie je sám. Poukazuje na to viacero faktov, najmä návrat Luisa Suareza po operácii, ktorý vynútenou prestávkou dokonca získal viac času na svoje úplné zotavenie.

Barcelona nutne potrebuje góly a porozumenie Luisa Suareza s Messim na trávniku na to, aby mohla pomýšľať na výhru v La Lige a na dobré výsledky v Lige Majstrov. Dobrou správou je aj to, že Ousmane Dembélé by mal stihnúť zápasy v Lige Majstrov, ktorá by sa mala dohrať v auguste. Samozrejme, hoci niektorí vynútenú prestávku privítali, nájdu sa aj opačné názory.

Quique Setién

Táto prestávka padla celkom vhod aj trénerovi FC Barcelona, ktorý dobre vie, že mužstvo pod jeho vedením nehralo práve najlepšie a prechádzalo zložitým obdobím. Messi to povedal veľmi dobre: "Ak budeme hrať tak ako predtým, Ligu Majstrov nevyhráme." Blaugranas množstvo zápasov vyhrali najtesnejším rozdielom. Setién po návrate k tréningom využije každú sekundu na to, aby hru mužstva zrýchlil.

Veteráni

Ak vezmeme do úvahy, že kostru mužstva tvorí až pätica hráčov, ktorí majú nad 30 rokov - Messi, Piqué, Alba, Busquets a Suarez - práve tí musia byť spokojní s prestávkou, pretože mali dostatok času dobiť batérie. Messi mal zároveň dostatok času, aby sa zbavil menších problémov na ľavej nohe, ktoré ho v priebehu sezóny trápili.

Ansu Fati a Martín Braithwaite

Ani jeden z týchto útočníkov nie je nadšený z vynúteného pozastavenia sezóny. Braithwaite si kvôli návratu Luisa Suareza posedí častejšie na lavičke a Ansu Fati očakáva podobný osud po návrate Dembélého.

Frenkie de Jong a Antoine Griezmann

Ani tejto dvojke táto pauza celkom nepomohla, keďže obaja sú v procese adaptácie v mužstve. Jediné pozitívum môžeme hľadať jedine v tom, že sa mohli nadýchnuť pred obnovením ročníka, keďže obaja patria medzi nevyťaženejších hráčov Barcelony.

Prestupový trh

Počas posledných týždňov sa o možných posilách či odchodoch popísalo viac, než by bolo možno zdravé. Médiá tvrdia, že z Camp Nou by mali odísť Nelson Semedo, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Arturo Vidal, Ivan Rakitić a dokonca aj Arthur Melo. Nechajme sa prekvapiť, ako to počas leta skutočne bude, pretože koronavírus zamáva prestupmi naozaj od základu.

Marc-André ter Stegen

Rokovania o predĺžení zmluvy v prípade nemeckého gólmana sú pozastavené a to samozrejme z dôvodu pandémie, ktorá úplne rozhádzala financie v klube. Ale keďže Manuel Neuer predĺžil s Bayernom zmluvu, teraz je nesmierne reálne, že ter Stegena čaká to isté na Camp Nou.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-05-22 09:10:19
myslim, ze obavat sa navratu Dembeleho sa ziadny z utocnikov nemusi. Ak tak od novej sezony
2020-05-22 13:40:01
S tou hrou treba nieco spravit, hlavne zrychlit a spresnit....zaciatom tyzdna davali na Digisporte El Clasico z roku 2006. Messi holub, Iniesta holub, Xavi tiez velmi mlady, Puyol, Deco, Etoo, Ronaldinho a dalsi, trener Rijkaard...paradna rychla hra, nabehy, dribling, okamzite napadanie po strate lopty a uzasne goly...hralo sa na Camp Nou 3:0 :) takto by to mohlo pokracovat.....