Frenkie de Jong poskytol rozhovor pre klubové médiá FC Barcelona. Vyjadril svoju spokojnosť s návratom k tréningu so spoluhráčmi, hoci pripustil, že sa ešte necíti dostatočne fyzicky zdatný na to, aby mohol odohrať zápas.

Návrat k tréningu s tímom

"Bolo príjemné sa opäť vidieť. Nevideli sme sa 2 či 3 mesiace, je to dlhý čas. Vo všeobecnosti, ak príde dovolenka alebo nejaká iná prestávka, návrat je vždy pekný, ale prestávka trvá zvyčajne 3 alebo 4 týždne. Teraz hovoríme o takmer troch mesiacoch. Bolo naozaj pekné sa opäť stretnúť. Chýbali mi tréningy, spoluhráči, pohrať sa trochu s loptou a tak ďalej. Taktiež bago, ktoré je skutočne atraktívnou súčasťou tréningov. Zdá sa mi, že začiatok individuálnych tréningov bol pozitívny, aby sme sa všetci ustálili s intenzitou a zhodnotili ako sa cítime fyzicky pred začiatkom skupinových tréningov. Myslím si, že všetci sa cítia dostatočne dobre. Bol to dobrý prvý krok."

Forma

"Cítim sa dobre. Mal som isté tréningy v Holandsku, aby som sa vrátil v správnej forme. Je pekné opäť môcť vybehnúť na trávnik. Cítim sa celkom dobre, ale nie natoľko, aby som bol pripravený hrať. Stále však zostáva niekoľko týždňov tréningu. Najprv sme trénovali individuálnym spôsobom, teraz v malých skupinách a dúfam, že čoskoro s celým mužstvom. V priebehu niekoľkých týždňov budeme pripravení, aby sme sa vrátili do hry."

Návrat do hry

"Pozrel som si zápas Borussie s Schalke. Bol som spokojný, že som si mohol pozrieť futbal v televízii, ale je zrejmé, že bez fanúšikov to cítite inak. Vytvárajú jedinečnú atmosféru a všetko je s nimi lepšie. Teraz však budeme musieť hrať bez nich. Dúfame, že takto to bude len v tejto sezóne a fanúšikovia sa čoskoro budú môcť vrátiť na štadióny. Týmto spôsobom si budeme môcť užívať hru spoločne s nimi."

Vďaka

"Myslím si, že ja aj všetci ostatní sme veľmi vďační zdravotníckym pracovníkom, ktorí sú každý deň hrdinami, ale najmä teraz, keď bojujú s týmto vírusom ako my všetci. Moja úcta k nim je naozaj obrovská."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-05-21 21:30:12
No smola - musíme ťa hneď predať do west hamu - my nepotrebujeme takých lenivých hráčov, mal by si si brať príklad z Ivana