Tréner FC Barcelona poskytol rozhovor pre BeIN Sports. Setién prezradil svoje prestupové preferencie. Tréner Barcelony by chcel mať vo svojom tíme hráčov ako Neymar, Miralem Pjanić a Lautaro Martínez.

Neymar

"Chcel by som ho jedného dňa trénovať, bolo by to niečo úžasné. Mám šťastie, že už teraz môžem pracovať s najlepším hráčom na svete, Leom Messim. Je to splnený sen. Čo sa týka Brazílčana, uvidíme, čo sa stane. Určite by som bol šťastný, ak by prišiel."

Prvé tréningy

"Sú veľmi povzbudzujúce, máme radosť z formy hráčov a z toho, že majú hlad po návrate do hry a vyhrávaní. Okrem toho, že sa pripravujeme predovšetkým z kondičného pohľadu, začali sme už trénovať aj s loptou."

Návrat ligy

"Verím, že sa dohrá. Zdá sa mi, že súčasná situácia je taká, akú predpovedali vlády. Nie sú žiadni infikovaní ani iné problémy, ktoré by mohli prerušiť naše plány na návrat do hry."

Majster v prípade, že sa liga nedohrá

"To by som nechcel. La Liga stále nie je dokončená a nie som matematik. Pred Realom máme dvojbodový náskok a ligu chcem vyhrať na trávniku."

Príchod do Barcelony

"Boli to veľmi pozitívne mesiace. Trénovať Barcelonu je môj splnený sen. Je to cieľ každého trénera a ja som si toto mužstvo zamiloval už veľmi dávno. Som šťastný, že som v klube, som spokojný s športovým pokrokom, ale je mi ľúto, že sme vypadli z Copa del Rey, chcel som ho získať."

Messi a Liga Majstrov

"Je to téma, ktorá vyvolala veľa polemiky, ale myslím si, že obaja sme vedeli, čo sme tým chceli povedať. V skutočnosti sme obaja presvedčení, že chceme vyhrať Ligu Majstrov a môžeme to dokázať. Je jasné, že vždy sa musíme zlepšovať, ale nepochybujem, že tento tím má možnosti, aby túto súťaž vyhral."

Luis Suarez

"Stále nie je úplne pripravený. Trénuje s tímom, absolvuje prakticky všetky cvičenia, ale je u neho zrejmá nedostatočná kondícia a neverí si. Vypadol z hry na dlhú dobu, podstúpil operáciu a posledné dva mesiace zvoľnili priebeh jeho liečby."

Ousmane Dembélé a Samuel Umtiti

"Samozrejme, že verím, že sa dokážu zotaviť. Je normálne, že prídu aj zranenia, ja sám som utrpel podobné zranenie, keď som mal 20 rokov. Najskôr som si zlomil píšťalu a neskôr zranil koleno. Vtedy som si myslel, že je koniec. Dembélé sa určite zotaví. Umtiti nemá veľký problém, onedlho bude v stave pomôcť mužstvu."

 

Nélson Semedo a Arthur

"Čo sa týka budúcnosti hráčov, o tom nemám veľa čo povedať. Sústredím sa na prácu, ktorá nás čaká v najbližšom čase. Budem potrebovať všetkých hráčov, pretože nie je jasné, čo sa stane po obnovení súťaže. Nemôžeme špekulovať, spolieham sa na všetkých počas zvyšných 11. kôl do konca."

Miralem Pjanić

"Vždy som hovoril, že sa mi páčia skvelí hráči, ktorí môžu prísť na Camp Nou. Jedným z nich je práve aj Pjanić. Je to veľký hráč a mohol by hrať v Barcelone."

Ivan Rakitić

"Spolieham sa na neho pokiaľ bude hráčom Barcelony. Je s nami, nespomínam si presne na to, koľko minút odohral, ale je to veľmi dobrý hráč. Viem, že budem mať problémy vybrať základnú zostavu na zápas s Realom Malorka. Všetci sa vrátili v skvelej dispozícii."

Budúcnosť ter Stegena

"To je ten istý prípad ako ostatné. Pokiaľ bude v klube, počítam s ním. Nikdy nechcem, aby niekto ako Marc mohol opustiť mužstvo. Je to vynikajúci brankár, ktorý dokonale chápe náš herný štýl."

Lautaro Martínez

"Všetci vieme, že na svete je na tejto pozícii asi 4-5 hráčov, ktorí sú schopní hrať v Barcelone. Pokiaľ ide o tohto hráča, môže sa veľmi dobre hodiť do tímu, podobne ako iní hráči s podobnými zručnosťami."

Arturo Vidal

"Včera sme mu nemohli urobiť narodeninovú uličku, pretože si musíme udržiavať odstup. Je to hráč s mnohými kvalitami. Vždy ukazuje pozitívnu energiu. Sme s ním spokojní, pretože je to dobrý hráč, človek a priateľ."

Liga Majstrov

"Má v sebe niečo výnimočné. Pre mňa je však najdôležitejšia liga, pretože sa hrá viac zápasov. Barcelona vyhrala posledných 8 z 11. ročníkov. Liga Majstrov je prestížnejšia a všetci ju chcú vyhrať. Je to zložitejšie, jeden moment zaváhania vás môže vyradiť, ale ja veľmi chcem, aby sme v nej boli najlepší. Je to môj sen, našim fanúšikom by som chcel dopriať radosť."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-05-23 12:57:55
Áno každý tréner chce trénovať najlepších hráčov no mal by aspoň tušiť či sa hodia do tímu a zostavy nie ich chcieť len preto aby mohol povedať že ich raz trénoval.