Philippe Coutinho s určitosťou nezostane v Bayerne Mníchov. Informoval o tom generálny riaditeľ nemeckého klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern Mníchov totiž nevyužil opciu na kúpu Brazílčana vo výške 120 miliónov eur. Rummenigge to potvrdil v rozhovore pre Der Spiegel.

"Opcia na kúpu Coutinha vypršala a my sme ju nevyužili," povedal generálny riaditeľ nemeckého celku. "V súčasnom období je nereálne zaplatiť za hráča 120 miliónov eur," uviedol.

Brazílčan sa k Bayernu pripojil v auguste 2019 a fanúšikovia ho prijali s nadšením. Výkonmi na trávniku v každom prípade nenaplnil očakávania. Zahral si v 23. z 25. kôl Bundesligy, ale len v 15. zápasoch nastúpil od úvodných minút. Dovedna zaznamenal 8 gólov a na ďalších 6 prihral, no jeho vplyv na hru mužstva nebol rozhodujúci. V apríli podstúpil operáciu členku, ktorá ho vyradila z hry na niekoľko týždňov.

Nad ďalším pôsobením záložníka visí obrovský otáznik. Barcelona potrebuje na nákupy nových posíl kapitál a Brazílčan je jedným z kandidátov na definitívny odchod z klubu. O jeho služby prejavili záujem kluby z Premier League.

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2020-05-23 11:27:46
Nereálne to bolo, najmä pre Bayern, aj keď nebolo “súčasné obdobie..” Keby aspoň nejaké hosťovanie niekde v Getafe, na Mallorce, alebo Zaragoze vyšlo..
barcelonista29 Premium
2020-05-23 11:29:23
(ne)oficiálne to bolo už v auguste ?