Španielska vláda oficiálne schválila návrat La Ligy od 8. júna. V tento deň sa pravdepodobne dohrá zápas druhej španielskej ligy medzi Rayom a Albacete. Obnovenie La Ligy je naplánované na 12. júna.

Pedro Sánchez, premiér Španielska, dnes oznámil, že futbalové súťaže v Španielsku môžu byť obnovené od 8. júna. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že v ten deň by sa mal odohrať zápas Segunda A Division medzi Rayom a Albacete. Stretnutie bolo prerušené kvôli rasistickým pokrikom na adresu ukrajinského útočníka Romana Zozulu. O 4 dni neskôr, teda 12. júna sa majú obnoviť sezóny v Primera aj Segunda Division.

V posledných dňoch tlač špekulovala o tom, že štart La Ligy sa nakoniec preloží o týždeň neskôr na 19. júna. Všetko malo závisieť práve od toho či vláda povolí začatie ďalšie fázy tréningového protokolu, na základe ktorého by kluby mohli začať trénovať so všetkými hráčmi už od pondelka. Kluby totiž chcú trénovať s plným kádrom minimálne 2 týždne pred začiatkom súťaže.

Nie je teda vylúčené, že vláda Španielska ešte dnes schváli požadovanú fázu tréningového protokolu, vďaka čomu by kluby mohli naplno trénovať už od 25. mája. Prvým zápasom Barcelony po obnovení súťaže v rámci 28. kola bude výjazdový súboj s Malorkou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-05-23 17:24:20
Konečně skončí můj absťák, snad to dopadne dobře a všichni budou zdraví a pojede se plynule až do konce.
2020-05-23 18:47:51
Rovnako sa nemôžem už dočkať. Momentálne fičím na historických zápasoch.