Marco Branca, bývalý športový riaditeľ Interu Miláno, priznal, že jeho bývalý klub sa v roku 2008 snažil kúpiť Lea Messiho. V rozhovore pre TMW Radio uviedol, že snaha Interu nemala šancu na úspech.

"Áno, konali sme týmto smerom, ale Leo nechcel odísť z Barcelony, bol veľmi vďačný. Nie vždy je najdôležitejší finančný aspekt," povedal Branca, ktorého sa novinári pýtali aj na Lautara Martíneza: "Čítal som, že Messi ho chce v Barcelone, ale nepoznám situáciu a neviem sa k tejto téme vyjadriť."

Branca taktiež zdôraznil, že jedným z kľúčov k úspechu Interu pred desiatimi rokmi bolo "získanie hráčov, ktorých vtedajšie kluby vyhodili". Jedným z nich bol aj Samuel Eto'o, ktorý odišiel z Barcelony aj napriek tomu, že mužstvo vyhralo treble a Eto'o plnil v mužstve veľmi dôležitú úlohu: "Ibra nám povedal, že už nemal potrebný pokoj na to, aby mohol zostať. Vypočuli sme ho a hľadali sme ideálne riešenie pre všetkých. A získali sme Eto'a," opísal bývalý športový riaditeľ.

Stojí pritom za zmienku, že ešte v apríli tohto roku Massimo Moratti ubezpečil, že ak by mohol, tak by do Interu podpísal Messiho: "Messi rozhodne nie je zakázaným snom. Možnože ním nebol ani pred krízou spôsobenou pandémiou. Je v poslednom období svojej zmluvy a jeho kúpa by bezpochyby bola ohromný impulz." Pred niekoľkými dňami však Talian svoje slová poopravil: "Je to sen každého, ale Leo sa z Barcelony nepohne. Stále je najlepší pre všetkých."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-05-25 08:26:36
Lukas, prosim ta oprav ten nadpis.....
2020-05-25 10:08:20
Inter nema ani 20 mega na Rafinhu. Pravdepodobnejsie preto je ze Intet si kupi Messi :D