Ernesto Valverde poskytol rozhovor pre rádio Marca, v ktorom hovoril aj o zápasoch pred prázdnymi tribúnami. Bývalý tréner Blaugranas spomínal na zápas s Las Palmas, kde sa fanúšikovia nemohli objaviť na Camp Nou kvôli napätej situácii v Katalánsku.

"Toto je zriedkavá situácia, hoci všetci sme hrali zápasy bez účasti fanúšikov, čo bolo zvláštne. Možno pár zápasov by sa dalo, ale neviem, aké to bude odohrať 100 zápasov bez účasti publika. Je však potrebné odohrať ich až toľko, pretože cieľom je dohrať sezónu predovšetkým z ekonomických dôvodov, ktoré hýbu futbalom a tým, čo stojí za ním," povedal Valverde.

Bývalý tréner Barcelony spomenul zápas s Las Palmas, ktorý sa hral pred prázdnymi tribúnami: "Bez toho, aby sme sa zaoberali tým všetkým, čo sa dialo okolo, dojmy boli strašné. Neboli sme pripravení na odohranie takého zápasu. Bolo to trochu neočakávané. Možnože teraz sú hráči trochu viac nadšení, ale takisto to nebude jednoduché. Prvé zápasy budú ťažké, ale po troch či štyroch zápasoch by si hráči mali zvyknúť," uviedol.

Valverde v súčasnosti nemá plány na nasledujúcu sezónu, ale zostáva pokojný, hoci atmosféra zapríčinená pandémiou vyvolala určitú nervozitu a upozornila na dôležitejšie veci, než je futbal: "Boli to ťažké momenty, predovšetkým kvôli strachu o blízkych. Prežívame niečo, čo sa nikdy predtým nestalo a možno to spôsobilo, že sme sa sklonili pred ľuďmi, ktorí vykonávajú dôležitejšiu prácu akou je futbal. Futbal je koniec koncov divadlo, hoci sa stal zároveň aj priemyslom, z ktorého žije veľa ľudí," povedal.

Tréner sa tiež vyjadril k dôležitosti svojho bývalého zverenca Aritza Aduriza, ktorý ukončil kariéru: "Vždy bol príkladom. Sú aj také chvíle, v ktorých nie je potrebné nosiť kapitánsku pásku, aby ste dokázali dôležitosť akú máte v mužstve. Aduriz bol základovým hráčom, tú úlohu si obľúbil, veľa vyžadoval od seba aj od iných. Postupom času si vďaka svojim fyzickým prednostiam a ochote konkurovať udržal najvyššiu úroveň, na rozdiel od toho, čo sa zvyčajne deje s útočníkmi," povedal.

Valverde si zaspomínal aj na prvé stretnutie s Adurizom v mužstve rezervy Athletic, ktorú vtedy trénoval: "Bol to pre neho ťažký rok. Bol medzi prvým tímom a rezervou. Mohol odísť na hosťovanie, ale neurobil to, pretože si myslel, že dostane viac minút v prvom tíme a nakoniec to tak nebolo. Bolo to pre neho ťažké. Neskôr prijal odvážne rozhodnutie a odišiel a myslím si, že to pre neho vyšlo dobre. Vždy mal dobré štatistiky na všetkých miestach, kde bol," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-05-27 08:40:07
Bez teba bude všetko jednoduché
2020-05-27 08:42:06
Takové fósala :-D