Katalánsky denník Sport informuje, že z Barcelony B môže odísť hneď niekoľko talentovaných hráčov. Pozornosť venuje predovšetkým správe o záujme Borussie Dortmund a Leicestru City o Kikeho Saveria.

Krídelník má s Barcelonou zmluvu len do 30. júna a stále sa nerozhodol podpísať predĺženie ďalšej spolupráce s Blaugranas. Rokovania sú veľmi komplikované a jedným z dôvodov je aj to, že o Saveria majú záujem také kluby ako Borussia Dortmund, ktorá je známa skvelou prácou s mladými futbalistami a takisto aj Leicester City. Saverio okrem toho pre seba nevidí veľkú možnosť dostať sa do prvého tímu Blaugranas. Katalánci zas musia dávať väčší pozor už aj na financie, takže určite sa nebudú snažiť udržať hráča za každú cenu aj napriek tomu, že v rezerve patrí medzi dôležitých hráčov. V 22. zápasoch Barcelony B v Segunda Division B nastrieľal 5 gólov a na ďalšie 3 prihral.

Sport následne píše o možnom odchode aj ďalších hráčov rezervy Barcelony, ktorým zmluva končí na budúci mesiac. Brankár Lazar Carević mal problémy so zraneniami, ktoré mu bránili v rozvoji a v tejto sezóne odchytal len 4 zápasy. Denník ale píše, že Katalánci s ním napriek tomu chcú predĺžiť zmluvu. Mládežnícky reprezentant Čiernej hory však má aj ponuky od mužstiev z prvej ligy. S mužstvom sa s veľkou pravdepodobnosťou rozlúči aj Chumi. Barcelona už netlačí na predĺženie vzájomnej spolupráce a obranca môže prestúpiť do Cadizu. Chumi bol ešte počas éry Ernesta Valverdeho považovaný za kandidáta na postup do prvého tímu. V rezerve pod vedením Garcíu Pimientu odohral 16 zápasov.

Väčšiu šancu zostať v Barcelone B má Jorge Cuenca, ktorý sa vrátil do kádra po vyliečení zranenia. V tejto sezóne odohral 14 zápasov. Sport informuje, že progres obrancu si všimli v Taliansku a o 20-ročného mladíka prejavila záujem Parma a taktiež aj AC Miláno. Katalánsky denník v každom prípade tvrdí, že Barcelona môže zadáka poslať na hosťovanie a v prípade lukratívnej ponuky aj predať.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-05-27 15:12:46
Saverio nech ide do Borussie. Velmi by som chcel vidiet co s nim dokazu urobit. Je to celkom sikovny hrac. Parkrat som ho pozoroval v Barce B