V poslednom zápase pred prerušením sezóny v Španielsku dokázali Katalánci zdolať Real Sociedad 1:0. Napriek pozitívnemu výsledku však hra Barcelony zaostala ďaleko za očakávaniami. Išlo o ďalšie varovanie pre Quiqueho Setiéna, ktorý musí zmeniť herný štýl mužstva po obnovení La Ligy.

Barcelona pred prerušením sezóny z dôvodu pandémie koronavírusu neprežívala najlepšie momenty. Obzvlášť bolestivá bola prehra s Realom Madrid na Santiago Bernabéu. Náladu v mužstve trochu pozdvihla výhra nad Realom Sociedad a vďaka zakopnutiu Los Blancos v zápase s Betisom sa Barça predsa len vrátila na post lídra. Bohužiaľ, napriek dobrému výsledku hra zverencov Quiqueho Setiéna vyzerala priemerne. Jedným z mála pozitív bol výkon Martína Braithwaitea, ktorý ukázal svoju odhodlanosť.

Následne prišla dvojmesačná prestávka od futbalu a to nielen od zápasov, ale aj od tréningov. Tréner Barcelony mal dostatok času zostaviť si plán návratu do hry a využiť športový hlad svojich zverencov, aby vylepšil herný prejav Blaugranas.

Setién by rozhodne nemal zabudnúť na to, aby vyzerala hra jeho tímu v zápase s Realom Sociedad. Tento zápas by mal byť varovaním, pretože ďalšie chyby môžu stáť Barcelonu titul v La Lige. Pomocnú ruku môže podať Luis Suarez, ktorý sa vracia na trávniky po operácii kolena. V súčasnosti sa tréner nemôže spoľahnúť už len na služby Ousmane Dembélého.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-05-27 13:03:34
Na tom zápase som sedel cca. 30 m za súperovou bránkou a videl som Braithwaitea ako na tácke. Maník sa išiel zodrať, lopty, ktoré išli do autu zachraňoval kĺzačkami, prieniky do 16-tky, nahrávky na Messiho. Kompletný výkon ofenzívneho hráča. Btw. bolo tam 77 tisíc ľudí, ale v závere si domáci pekne zanadávali, aj biele vreckovky zaviali niektorým.
2020-05-27 16:25:43
Martin este moze milo prekvapit, mozno este aj zatieni Dembeleho....len aby dostal dost prilezitosti.....