Arjen Robben poskytol rozhovor pre magazín Sokrates, v ktorom vyjadril obdiv Pepovi Guardiolovi a zdôraznil vplyv bývalého trénera Barcelony na svoj futbalový vývoj.

"Som jeho veľký obdivovateľ. Milujem futbal, najmä ofenzívny futbal a Pep je v tomto majster. Sústredí sa na útok a celkovú kontrolu nad loptou. Súčasťou každého tréningu boli cvičenia s loptou. Samozrejme, že sa mi to veľmi páčilo, fungovali sme na rovnakej vlne. Škoda, že sme s ním nikdy nevyhrali Ligu Majstrov, ale zranenia, suspendácie či nešťastné rozhodnutia rozhodcov zakaždým spôsobili, že sme končili v semifinále," povedal Robben.

Holanďan ocenil vplyv Guardiolu na svoj futbalový vývoj: "Mal som 30 rokov, keď Pep prišiel do Mníchova. Nikdy by som neveril, že v tom veku sa môžete naučiť nové veci. Napríklad z hľadiska predvídania. Naučil som sa ešte lepšie čítať hru a lepšie sa rozhodovať v pokutovom území - kedy je najlepšie vystreliť a kedy prihrať. Vďaka tomu som sa stal kompletnejším. Podľa mňa je Pep najlepším trénerom na svete. Tri roky strávené s ním v Bayerne boli mimoriadne poučné," pokračoval.

Robben nešetril vrúcnymi slovami aj na adresu Louisa van Gaala, ďalšieho niekdajšieho trénera FC Barcelona: "Do Bayernu ma stiahol v roku 2009 a vždy som ho považoval za vynikajúceho trénera, ktorý je veľmi prepracovaný a prikladá veľký význam disciplíne. Stará sa o to, aby sa každý z jeho hráčov rozvíjal individuálne. Neviem, či by som prišiel do Mníchova, ak by tam nebol," prezradil.

Krídelník priznal, že rozhodnutie o odchode z Realu Madrid nebolo jednoduché: "Bol som tam naozaj šťastný. Dôvod, pre ktorý som sa rozhodol pre odchod do Bayernu, bolo pravdepodobne to, že Real podpisoval jednu hviezdu za druhou. Mojim snom bolo vyhrať Ligu Majstrov a Bayern nepatril medzi najlepšie kluby v Európe, no zariskoval som a stálo to za to," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-05-27 13:29:13
pán hráč s neskutočne vymakanou kľučkou doľava.. a má pravdu minimálne raz mali hrať finále, žiaľ v zapase s Realom ich zarezal rozhodca
2020-05-27 15:15:15
Kde hra teraz ?
Ci uz skoncil uplne ?