Médiá v posledných dňoch informovali, že Lautaro Martínez má veľmi blízko k prestupu do Barcelony. Dohodnúť sa s hráčom nebude ťažké, ale oveľa zložitejšie rokovania čakajú Barcelonu s Interom, čo potvrdil športový riaditeľ klubu Piero Ausilio.

"Ak chce Barcelona kúpiť Lautara, musí vyplatiť odstupnú klauzulu vo výške 111 miliónov eur. Martínez nie je na predaj. Barça sa s nami kontaktovala, máme dobré vzťahy, ale povedali sme, že ho nechceme predávať. Existuje len jedna možnosť na odchod útočníka z Interu a tou je vyplatenie odstupnej klauzuly. Všetci o nej vedia, jej tajenie by nemalo zmysel. Je to náročné, pretože odstupná klauzula má určitý termín a finančné záväzky," povedal Ausilio v rozhovore pre Sky Italia.

"Platnosť klauzuly vyprší v prvých júlových dňoch, takže nie je to dlhé obdobie, ale ide o jedinú možnosť ako môže Lautaro odísť. Kontaktovalo nás mnoho klubov, medzi tými, ktoré majú najväčší záujem, je aj Barcelona. V súčasnosti však nerokujeme s nikým, pretože s ním počítame. V klube je dôležitou postavou, taktiež nezabúdame, že s Interom má ešte 3 roky platnú zmluvu. Klub nemá v úmysle predávať najdôležitejších a najlepších hráčov. Chceme ich udržať a posilniť sa na prestupovom trhu. To sa týka aj Lautara," dodal športový riaditeľ.

Pripomenieme, že z dôvodu krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu bude veľmi ťažké očakávať, že Barcelona bude mať na to, aby vyplatila 111 miliónov eur. Doteraz sa hovorilo o tom, že do operácie budú začlenení aj niektorí hráči Barcelony, ale teraz sa zdá, že to nebude možné.

zdroj: marca.com as.com
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-05-28 12:45:01
Nastal čas na to, aby sme sa vybodli na ich klauzulu, lebo toto nikam nevedie. Pevne verím, že aj keby nebola kríza a boli na neho peniaze, tak by sme ho aj tak za 111 M nekúpili. Sotva má hodnotu 60 M a ešte máme za neho dať skoro dvojnásobok len za jednu dobrú odohranú sezónu? Ani tie jeho čísla nie sú najlepšie, keby dával góly ako na bežiacom páse ako Haaland, Sancho, Mbappe, tak by to bolo za zváženie, ale tie jeho čísla sú len dobré, nie vynikajúce. Je vidno, že sa len snažia vyvinúť na naše sprosté vedenie tlak. Tým ´´kontaktovalo nás mnoho klubov´´ snáď nemyslia na to, že by ho mohol kúpiť aj niekto iný. Všetci dobre vieme, že teraz za neho nikto iný nevyplatí 111 M, len to naše vedenie vie nad takým uvažovať.
2020-05-28 13:07:50
Juventusu by sme sa mali na Pjanica zvysoka vy.....