Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Ako stroje" - útočníci Barcelony sa vrátili v plnej forme: Messi, Fati, Griezmann a Suarez zapôsobili. Braithwaite si udržal rýchlosť a Vidal, Semedo, Piqué a Rakitić taktiež tvrdo trénujú. Inter opakuje, že Barcelona musí za Lautara zaplatiť 111 miliónov eur, ale Katalánci majú súhlas hráča. Rosell porozprával o všetkom: "Nebudem sedieť ticho, nemusím sa páčiť nikomu". Kilian Jornet spomína na svoje výkony na Evereste. Denník informuje o dátume návratu La Ligy, Premier League a Serie A. Barça sa dohodla s Calathesem: kontrakt na 3 roky a 5,5 milióna euro.

"Transfer Suarez" - útočník dostane zelenú od lekárov už na budúci týždeň a 14. júna v zápase s Malorkou môže hrať od prvej minúty. "Prestávka mi pomohla získať čas, budem môcť zahrať v zápasoch, v ktorých by som za bežných okolností nemohol". "Chceme vyhrať všetko, čo môžeme. Myslím si, že sme v dobrej forme, aby sme to dosiahli, v mužstve panuje veľká radosť". Inter sa v prípade Lautara nevzdáva: klauzula alebo nič. Juventus rezignoval zo začlenia Arthura do transferu Pjanića. Laporta a Rosell sa zmierili po 15 rokoch. Premier League sa vráti 17. júna.

"Srdcom stojím za nezávislosťou Katalánska, ale rozumom už nie" - Sandro Rosell prezentoval svoju knihu "Silné objatie" a porozprával v nej o dvoch rokoch vo väzení. Barcelona prepustila polovicu skautov, André Cury sa lúči s klubom. Barça vsadila na Calathesa, aby riadil hru, v Grécku sa pripojí ku klubu na 3 roky. Zápasy v Španielsku sa budú hrať každý deň od 11. júna do 19. júla. Galia Dvorak posilňuje súkromnú Tramuntanę de Figueres. "Pracujeme na scenári so začiatkom v októbri s natlačeným kalendárom" - uviedol sekretár Katalánskej futbavej federácie.

"Lopta bude opäť driblovať" - Marca predstavila titulku, ktorú navrhol Pau Gasol. Basketbalista predstavil svoju nadáciu, ktorej program zahŕňa podporu zdravých návykov medzi mladými športovcami. Gasol okrem toho zorganizoval prvý online prázdninový tábor otvorený pre všetkých. Bernabéu bude opäť otvorený od októbra, na štadión sa dostane 30% fanúšikov. Zvyšok sezóny bude bezplatne sprístupnený na TV v domovoch dôchodcov. Reportáž Marca: Skutočný Lance Amrstrong. Odborníci predstavujú "šport, ktorý prichádza."

"Stále je kráľom" - Real Madrid sa opäť stal najcennejším klubom na svete. Jeho hodnota stúpla o 8% na súčasných 3,478 miliardy eur. Barça je na treťom mieste (3,193) a Manchester United je druhý (3,342). Atlético je 13. (1,197) a Valencia 25. (408 miliónov). Martínez Almeida: "Ak dôjde k ďalšiemu finále Realu s Atléticom, nech sa odohrá na Bernabéu". Starosta pripustil, že Liga Majstrov je pre neho veľkým snom. La Liga sa začne hrať od 11. alebo 12. júna a ukončená bude 19. júla. Tebas to oznámil klubom. 70% Španielska bude v pondelok vo fáze 2, štyri regióny už postúpili do fázy 3.

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-05-29 09:38:03
,,msr. ROSELL, ..zmierenie s Laportom ? o čo tomu pánovi asi ide ?? ...kniha ,,Veľké objatie,,..koho?? /som zvedavý na jej obsah/ ..škoda že sa toho nedožil Johan Cruyff, na ktorého hádzal Rosell špinu z každej strany, ovplyvňoval verejnú mienku na Johanovu osobu.... ktovie, asi by sa pomeril aj s ním....odpúšťať treba, ale nezabúdať...visca..