Javier Tebas bol jedným z hostí konferencie 'Šport budúcnosti', na ktorej sa diskutovalo na tému zmien v rôznych športových disciplínach spôsobených pandémiou koronavírusu. Prezident LFP prezradil niektoré podrobnosti o obnovení sezóny.

Obnovenie

"Ak sa podarí, začneme 11. júna. Dúfam, že Madrid aj Barcelona vstúpia do druhej fázy otvárania ekonomiky, vtedy bude možné hrať. Vyše 130 ľudí z La Ligy pracuje na tom, aby všetko bolo možné zorganizovať. Sme pripravení. Nasledujúca sezóna sa začne 12. septembra."

Vplyv pandémie na financie

"Podstatné je, aby pandémia nespôsobila finančnú katastrofu. Objavuje sa množstvo demagógie, nebudem to všetko menovať, že nemám srdce a podobne. Priemysel je tak dôležitý, že generujeme 1,35% španielskeho HDP, vytvárame vyše 135 000 pracovných miest a k tomu je potrebné prirátať aj tisíce médií."

Protest fotografov

"Pred sídlom La Ligy bol včera zorganizovaný protest fotografov, ktorí chcú mať prístup na štadióny. Je to dôležité, pretože táto práca spája mnoho sektorov, mnoho ľudí. Pracujeme na tom, aby mali prístup a aby sme ich mohli uchrániť a predísť tak infekcii."

Straty sú isté

"Obnovenie neznamená, že nebudeme mať miliónové straty. Naše kluby prídu minimálne o 700 miliónov eur, je potrebné to získať späť. Bolo by dobré, aby začali pracovať ľudia, ktorí verili v tento sektor od začiatku."

Návrat do normálu

"Do normálu sa vrátime v roku 2021. Niektorí predpovedajú definitívne zmeny, ale tak to nebude."

Prenosy v TV

"Pracujeme na tom, aby si diváci mohli vybrať, či budú sledovať zápasy s digitálnym zvukom alebo nie. V Bundeslige sa rozhodlo o tom, že prenosy budú s ruchom a ukázalo sa to ako úspech, pracujeme na tejto možnosti. Testujeme to."

Navýšenie dotácii

"V rámci dohody sme súhlasili, že vyplatíme o 44 miliónov eur viac, než doteraz. 20 miliónov poputuje Vyššej rade pre šport. Dúfame, že ju budeme môcť podporovať aj naďalej. Teraz iní majú zdroje, hoci my budeme rozvíjať náš projekt aj naďalej. Som optimista a som hrdý na to, čo La Liga urobila pre menej populárne športy."

Unáhlené rozhodnutie v Ligue 1

"Francúzska liga sa veľmi unáhlila so svojim rozhodnutím. Pre nás by niečo také bola katastrofa. Musíme pokračovať v práci, ktorú sme začali a vďaka ktorej sme o niečo pred Bundesligou a blízko Premier League."

Prenosy zadarmo

"Prenosy zadarmo budú môcť sledovať v domovoch dôchodcov a opatrovateľských domovoch. Riešili sme to s Mediapro a rozhodnutie sme prijali do 15 sekúnd. Tieto osoby veľmi trpeli a všetci majú právo na to, aby si čo najviac užívali dni, ktoré im ešte zostali."

Hrať sa bude aj v pondelok

"Vďaka federácii budeme môcť hrať aj v pondelok. Uvidíme, či to tak bude aj v budúcej sezóne. Dohodli sme sa na nových časoch výkopu, ktoré nám umožnia rozvíjať sa v Ázii. Dúfam, že jedného dňa budeme môcť hrať aj v piatok a pondelok bez toho, aby sme o tejto záležitosti museli rokovať. Sme však vďační RFEF, že teraz si rozumieme v mnohých otázkach. V iných veciach budeme mať jedného dňa iný názor, ale nie je to nič dramatické. V takýchto situáciách sa všetko rozhodne v CSD alebo na súde, ale nie je potrebné robiť z toho škandál. Médiá plnia svoju funkciu, pomáhajú nám pochopiť pozíciu súpera."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.