Včera sme sa oficiálne dozvedeli dátum obnovenia aktuálnej sezóny, no Javier Tebas ako prezident LFP ešte skôr uviedol, tentokrát zatiaľ neoficiálne, že sezóna 2020/2021 odštartuje už 12. septembra. Katalánsky denník Mundo Deportivo v súvislosti s tým informuje, že Barcelone sa tento termín nepozdáva.

Spomínaný termín je problematický pre kluby, ktoré pôsobia v európskych súťažiach. Liga Majstrov sa má obnoviť 7-8. augusta a ukončí sa 29. augusta. Existuje aj možnosť odohrať finále už 22. augusta a to v tom prípade ak sa UEFA rozhodne zmeniť formát súťaže. Ale aj v prípade skoršieho ukončenia súťaže platí, že do štartu nasledujúcej sezóny zostanú len 3 týždne. Pôsobenie v Lige Majstrov či v Európskej lige je problémom pre španielske kluby, ktorých hráči majú zabezpečený počet voľných dní, po ktorých by mala nasledovať predsezóna.

Mundo Deportivo informuje, že Barcelona nesúhlasí so začiatkom novej sezóny 12. septembra. Názor zmení len v tom prípade, ak jej La Liga zaručí plný príjem z televíznych práv. V každom prípade sa bude domáhať toho, aby zápasy klubov pôsobiacich v európskych súťažiach boli preložené na čo najneskorší termín. Stojí za zmienku, že po skončení nasledujúcej sezóny sa konajú Majstrovstvá Európy v dátume 11. júna až 11. júla. Vo Francúzsku je štart novej sezóny naplánovaný na 22. septembra, no tam, na rozdiel od väčšiny európskych krajín, bola Ligue 1 ukončená už pred pár týždňami.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-05-30 17:53:14
Našim hráčom nič nevyhovuje. To chcú začať hrať novú sezónu na nový rok? Aby mali čas na oddych.
2020-05-30 18:04:05
Niekedy skrátka musíme robiť aj veci, ktoré sa nám nepáčia.