Juan Antonio Alcalá v programe "El Partidazo de COPE" oznámil, že La Liga plánuje umožniť fanúšikov prísť na štadióny už na začiatku budúcej sezóny.

La Liga v súčasnosti plánuje novú sezónu 2020/2021. Včera bolo oznámené, že aktuálna sezóna sa obnoví 11. júna a ukončí 19. júla. Začiatok budúcej sezóny je naplánovaný na 12. septembra. Zatiaľ je jasné aj to, že fanúšikovia sa v súčasnej sezóne na štadióny nedostanú. Alcalá však prezradil, že od budúcej sezóny to bude iné.

Už od začiatku nasledujúceho ročníka by sa fanúšikovia mali dostať na štadióny a tribúny by sa v Primera Division a Segunda Division mohli zaplniť na 30%. V novembri by to mohlo byť až 50%. V každom prípade je potrebné pamätať na to, že tento prvotný plán sa môže zmeniť v súlade s aktuálnymi odporúčaniami španielskeho ministerstva zdravotníctva.

La Liga v súčasnosti pracuje na podrobných predpisoch, ktoré budú upravovať príchod a odchod fanúšikov na štadióny a vytvorení bezpečnostných zón. Taktiež je potrebné určiť ako sa budú kontrolovať všetky procedúry pomocou špeciálnej aplikácie.

zdroj: Cadena COPE
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-05-30 20:00:22
keď už sme pri tom, zaujímalo by ma kedy začnú s rekonštrukciou Camp Nou