Alphonso Davies patrí medzi objavy prebiehajúcej sezóny v Bundeslige. Barcelona mohla Kanaďana kúpiť v roku 2017. Jeho agent vtedy prišiel do Barcelony, aby rokoval o prestupe.

Davies v tejto sezóne v Bundeslige prerazil a skvelé výkony podáva aj po obnovení sezóny. Ľavý obranca Bayernu Mníchov odohral veľmi dobré zápasy s Union Berlin, Eintrachtom, Borussiou Dortmund aj Fortunou. Mundo Deportivo informuje, že Barcelona mala možnosť získať 19-ročného zadáka už v roku 2017.

Mladík v tom čase pôsobil v mužstve Vancouver Whitecaps a mal na konte niekoľko štartov v MLS. Predstavitelia Barcelony ho sledovali počas zápasov Ligy Majstrov CONCACAF. Onedlho na to Davies debutoval aj v reprezentácii Kanady len vo veku 16 rokov, 7 mesiacov a 12 dní. Počas Zlatého pohára CONCACAF bol zvolený za najlepšieho mladého hráča a ocitol sa aj v najlepšej zostave turnaja. Vďaka trom streleným gólom sa stal aj najlepším strelcom turnaja.

Skautov Barcelony zaujal vďaka svojmu potenciálu a schopnostiam, ale prekvapila ich predovšetkým rýchlosť hráča. V súčasnosti ju využíva v zápasoch Bundesligy. Barcelona mala v roku 2017 tak vážny záujem, že agent Daviesa meral cestu do Barcelony, aby rokoval o jeho prestupe. Všetko však opäť stroskotalo na cene, pretože Blaugranas považovali sumu 8 miliónov eur za neprimeranú.

Bayern Mníchov v januári 2019 zaplatil 10 miliónov eur, vďaka čomu sa Davies stal najdrahším hráčom tejto krajiny. Dnes má hodnotu minimálne 45 miliónov eur. Na začiatku hrával aj v prvom tíme aj v rezerve. Po zraneniach Lucasa Hernándeza sa stal hráčom základu a v tejto sezóne odohral už 32 zápasov.

Mundo Deportivo upriamil pozornosť aj na nezvyčajný príbeh mladého obrancu. Narodil sa v roku 2000 v utečeneckom tábore v Ghane. Jeho rodičia utiekli z Libérie kvôli občianskej vojne. V roku 2005 celá rodina emigrovala do kanadského Edmontonu. Mladý Alphonso najprv trénoval bežecké disciplíny a futbalistom sa stal až neskôr. V roku 2015 prestúpil do Vancouver Whitecaps a o štyri roky neskôr odišiel do Nemecka, kde doteraz hráva za Bayern Mníchov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-06-01 10:38:20
Je zaujímavé, že skoro každý mladý hráč čo patrí dnes medzi najlepších tak sme ho mohli mať.. Od Haalanda po Alphonsa
2020-06-01 10:47:23
Velmi sa mi paci. Ak si udrzi uroven tak sa stane najlepsi na svojom poste.
V takychto chvilach by sme sa mali zamerat na mladez. Bojim sa o rast Fatiho. Dufam ze na neho nezabudnu. A napada mi este meno Ilaixa Moribu. Tiez velky talent. A tiez moze zostat zakopany v 3. lige