Stopér FC Barcelona v rozhovore pre Movistar sa okrem iného vyjadril k prípravám na obnovenie sezóny, k riziku zranení po obnovení sezóny a taktiež k možnosti vystriedať až piatich hráčov počas jedného zápasu.

Prestávka

"Z kondičného hľadiska sa cítime dobre. Niekoľko týždňov sme nemali možnosť normálne trénovať, ale pracovali sme doma. Množstvo hráčov nemalo v posledných rokoch dovolenku, takže táto čudná prestávka nám dobre poslúžila. Líši sa však od letnej prípravy. Mali sme viac času na regeneráciu a odpočinok. Hráči ako Leo či Griezmann však vôbec nemusia dovolenkovať. Musia hrať na Majstrovstvách sveta, Majstrovstvách Európy, Copa América... Teraz mali dva mesiace prestávku a som si istý, že im to poslúžilo dobre."

Obnovenie sezóny

"Pravdou je, že sme o dátume obnovenia sezóny veľa nehovorili, pretože sa nevídame často. Sme rozdelení na dve skupiny a stretávame len niekoľko osôb. Termín je už stanovený. Rozpis zápasov sa pre mňa nijako nemení, ak by som si mal vybrať, bol by som radšej, ak by som hral večer. Pôjde o novú súťaž v priebehu tých 11. zápasov a budeme musieť získať čo najvyšší počet bodov, aby sme mohli získať titul. Je to ako keby sme začínali od nuly."

Messiho forma

"Messi je v inej skupine, ale z toho, čo sme videli, je na tom dobre."

5 striedaní v zápase

"V tomto momente nevieme, či to bude na škodu. Bude to dobré pre hráčov, pretože hráme 11 zápasov v priebehu mesiaca a striedania sú tu na to, aby nám trochu pomohli dávkovať úsilie. Pre hráčov to bude prínosné, uvidíme, či rovnako aj pre Barcelonu."

Možné zranenia

"Nebojíme sa, ale vieme, že pri takom počte zápasov po dvojmesačnej prestávke a počas horúčav, budeme veľmi riskovať. Bude to dosť ťažké pre organizmus, ale musíme sa pripraviť najlepším možným spôsobom, aby sme sa vyhli možným zraneniam."

Bez fanúšikov na štadiónoch

"Nikomu z nás sa nepáči, že budeme hrať bez divákov. Ovplyvní nás to všetkých, ale musíme to akceptovať čo najskôr."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.