Paul Scholes oslavoval titul v Lige Majstrov s Manchestrom United v dvoch prípadoch, ale mohol aj viackrát, nebyť skvelých súperov na čele s Realom Madrid a predovšetkým katalánskou Barcelonou. Legenda United si na toto obdobie zaspomínala v podcaste pre A Goal In One Podcast.

Scholes zažil na Old Trafforde skvelú kariéru, počas ktorej získal dvojicu trofejí v Lige Majstrov a taktiež sa tešil z jedenástich titulov v Premier League. Legendárny záložník v každom prípade mohol nad hlavu zodvihnúť ušatú trofej aj viackrát, nebyť skvelých súperov v podobe Realu Madrid a FC Barcelona. Manchester United totiž prehral dvojicu finálových zápasov s Blaugranas a takisto dvojicu finále s Los Blancos.

Záložník vyzdvihol predovšetkým katalánsky celok: "Skutočne sme nemali vôbec šťastie. V akejkoľvek inej ére by sme vyhrali štyri, päť či šesť Európskych pohárov," uviedol pre A Goal In One Podcast. "Ale mužstvá, ktorým sme čelili - pozriete sa na mužstvo Guardiolovej Barcelony. Ježiši, ako len boli dobrí? Mohli by ste menovať rovno celý tím. V strede mali Andrésa Iniestu, Xaviho, Sergia Busquetsa a Lionela Messiho. Henry bol naľavo. Stopéri Gerard Piqué a Carlos Puyol. Jednoducho neuveriteľné. Ide bez pochýb o najlepšie mužstvo, proti ktorému som hral. Je to jeden z najlepších tímov vôbec," zložil poklonu PepTeamu.

Scholes a jeho golazo do siete Blaugranas z roku 2008

"Ak zájdem trochu ďalej, spomeniem si na Real Madrid, ktorému sme čelili," zaspomínal 45-ročný bývalý futbalista. "V jednom roku sme na Bernabeu dostali totálne na frak. V prvom zápase to bolo 3:1, ale to teda bolo mužstvo. Nemá ďaleko od toho barcelonského. Mali Brazílčana Ronalda, Zinedina Zidana, Luisa Figa, Redondo bol neuveriteľný, Raul, Roberto Carlos, Hierro, Iker Casillas v bránke, bolo to mužstvo, ktoré bolo totálne absurdné... Čelili sme niektorým absurdným mužstvám. Viedli sme si proti ním celkom dobre, ale Barcelona bola predsa len o trochu lepšia, než Real," uzavrel legendárny Scholes.

zdroj: dailymail.co.uk
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-06-01 21:49:19
Je to pravda, tehdy jsme byli nesmyslně dobří, jen José dokázal občas zaparkovat nedobytný autobus. Kdo chtěl hrát fotbal, jako třeba Saša Ferguson, tak dostal přes čuni a jel domů s brekem.
2020-06-01 23:11:31
takú barcu už neuvidime možno za 10tki rokov a
scholes podla mna jeden z najlepšich založnikov na svete bol to super založnik