Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

Mundo Deportivo informuje, že hráči FC Barcelona včera trénovali spolu prvýkrát od 13. marca. Umtiti sa zotavuje a Setién sa už plne pripravuje na návrat do hry zápasom s Mallorcou 13. júna. Messi zostáva: nevyužil odstupnú klauzulu. Sport na kolenách kvôli Floydovi. Výzva na boj proti rasizmu zo strany Liverpoolu, Hamiltona či Jordana. Zidane tlačí na prestup Pogbu, ale klub nesúhlasí. "Deň, kedy som Realu povedal nie s kontraktom na stole" - píše Paulo Futre. Prísny protokol počas posledného turnaja basketbalovej ligy vo Valencii.

"Zostávam!" - Messi nevyužil odstupnú klauzulu, ktorá mu umožnila odísť z Barcelony do 30. mája. Argentínčan preukázal svoju náklonnosť klubu a túžbu ukončiť kariéru na Camp Nou. Posledná fáza! - Quique Setién mohol včera viesť prvý tréning s celým kádrom. Formula 1 sa vráti v auguste a MotoGP v septembri. Celý svet športu sa postavil rasizmu.

"Je nás 620 988" - toľko profesionálnych športových licencií bolo vydaných v Katalánsku, teda 8% celej spoločnosti. Vedie futbal, basketbal a trekking. Ženy naďalej ukrajujú z náskoku: v roku 2001 ich bolo 5-krát menej, než mužov, teraz je to už len 3-krát menej. Messi nevyužil odstupnú klauzulu a Barcelona má celý rok na rokovania o predĺžení zmluvy. Keita Balde našiel miesto pre 90 dočasných pracovníkov bez domova na prespanie. Hráči budú absolvovať testy na koronavírus pred každým zápasom a osoby s pozitívnym testom budú izolované. Počítačový program určí, s kým prišli do kontaktu. Calathes môže byť jedinou posilou basketbalového mužstva Barcelony a Real v súčasnosti nepredpokladá žiadne posily. Chema Marquez sa pripojil k Granollers.

"Požehnané číslo" - ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že včera v Španielsku nezomrel nikto na covid-19. Pandémia začína byť pod kontrolou a teraz je len v našich rukách, aby sme sa postarali o to, aby sa navrátila. Liga Courtois - Belgičan chce získať titul pre Real a Trofeo Zamora pre seba. Prezident Las Palmas: "Chceme, aby sa fanúšikovia dostali na štadión už v zápase s Gironou". Setién nasadí do hry tridente, pretože Suarez sa zotavil zo zranenia. "Bolo ťažké ho chytiť, dokonca aj aby sme oslávili jeho góly" - názor na hru s Ronaldom.

"Na živote čiernych záleží" - mužstvo Liverpoolu pokľaklo na Anfield. Hráči ako Mbappe, Vinicius a De Jong, hviezdy NBA (LeBron James či Micheal Jordan), tenistka Serena Williams, majster sveta Formuly 1 Lewis Hamilton... Svetový šport protestuje proti smrti Georgea Floyda, ktoré zabil policajt USA. Zidane dúfa, že na tomto ihrisku budú výsledky lepšie, než na Bernabéu, kde mužstvo prišlo o 33% bodov. Messi zostane prinajmenšom do roku 2021. Hviezda nevyužila odstupnú klauzulu, ktorá mu umožňovala odchod z Barcelony do 30. mája.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.