Marc-André ter Stegen poskytol rozhovor pre Kicker a platformu DAZN, v ktorom ubezpečil, že počas tohto leta určite neopustí Barcelonu.

Budúcnosť

"Cítim sa tu veľmi dobre, pretože moja rodina je veľmi šťastná. Keď sa začali rokovania s Barcelonou, objavil sa koronavírus a nezdalo sa nám, že je ten správny čas na riešenie takýchto záležitostí. Pandémia je dôležitejšia ako futbal, takže sme sa rozhodli rokovania preložiť. Koniec koncov, zmluvu mám platnú aj v lete. Môj odchod počas leta nie je možný."

Obnovenie La Ligy

"Prestávka nebola ideálna, ale zdá sa, že nové obdobie na prípravu nám pomôže. Budeme oveľa koncentrovanejší, len zriedka sa stalo, že sme boli v tak dobrej kondičnej forme."

Hra bez fanúšikov

"Zažili sme to už v zápase s Las Palmas. Je to niečo úplne iné. Máme radi podporu fanúšikov, pretože vďaka tomu je futbal tak veľký. Hra bez fanúšikov nie je veľmi atraktívna, ale futbal pôjde ďalej a to nás najviac teší."

Messiho forma

"Som presvedčený, že súperi na neho nezabudli a nemyslím si, že by boli spokojní s tým, že mu musia opäť čeliť. Porovnávania s Jordanom? Leo je veľkým hráčom, ktorý zdá sa, že robí rozdiel v každom zápase. Je to legenda športu. Takýchto hráčov môžete spočítať na prstoch jednej ruky. Vo futbale závisíte viac na výkone mužstva, než v basketbale, pretože v mužstve je viac členov. Potrebná je hierarchia, ktorej je možné veriť v ťažkých chvíľach."

Zmena trénera

"Neviedlo sa nám až tak zle, ale vedenie zhodnotilo situáciu a je potrebné to akceptovať. Teraz hľadáme nový prístup a chceme mať viac loptu."

Sezóna

"Raz sme hore, raz sme dole, mali by sme viac dominovať. V zime došlo k zmene trénera, na začiatku to bolo ťažké, pretože obaja tréneri mali iný štýl. Prehra s Realom bol veľký úder, ale všetky mužstvá hrajú na vysokej úrovni a môžu nás prekvapiť."

Návrat futbalu

"Nejde tu len o futbal, ale o množstvo pracovných miest a ľudí, ktorí z toho žijú. Väčšina ľudí vidí len to, že sa niečo deje na ihrisku, ale keď sa v Barcelone koná zápas, bary, hotely aj reštaurácie majú takisto veľa práce. Futbal je veľký biznis, na ktorom závisí množstvo ľudí."

Liga Majstrov

"Máme veľkú šancu postúpiť do štvrťfinále a chceme ju využiť."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-06-02 13:32:34
Najlepší brankár ?
2020-06-02 14:14:04
Momentálne najlepší brankár na svete a dôležitý hráč Barcy čo nám už neraz dokázal Visca el Barca!